Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βράζει λόγω covid η Βραζιλία – Μια ανάσα από τους 280.000 θανάτους

Βράζει λόγω covid η Βραζιλία – Μια ανάσα από τους 280.000 θανάτους
Αλλάζει για τέταρτη φορά υπουργό Υγείας η Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα

Μια ανάσα από τους 280.000 θανάτους λόγω covid είναι η Βραζιλία, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται σφόδρα από το β’ κύμα της επιδημίας.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν άλλοι 1.015 θάνατοι ασθενών ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 36.239 κρούσματα.
Η Βραζιλία μετρά συνολικά 279.286 θανάτους, ενώ οι άνθρωποι που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν είναι 11.519.609.
Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Παραγγελίες για 140 εκατ. δόσεις εμβολίων

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και 38 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Janssen (Johnson & Johnson) για να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, η οποία ωστόσο συνεχίζει να κινείται με πολύ βραδύ ρυθμό.
Ο εμβολιασμός στη Βραζιλία άρχισε στα μέσα Ιανουαρίου με την αξιοποίηση του εμβολίου της AstraZeneca και του CoronaVac της κινεζικής Sinovac, ενώ συνεχίζεται με αργό ρυθμό εξαιτίας της έλλειψης δόσεων, εν μέσω έντονων επικρίσεων.
Εκτιμάται πως μόλις 13,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να έχουν παραδοθεί πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Jair Bolsonaro ανακοίνωσε ότι ο καρδιολόγος Marcelo Queiroga θα είναι ο νέος υπουργός Υγείας της Βραζιλίας, ο τέταρτος που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα από την έναρξη της πανδημίας.

Στο κόκκινο και το Μεξικό

Στο κόκκινο όμως είναι και το Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους λόγω κορωνοϊού.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 234 ασθενείς με την COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να υπολογίζεται σε 194.944.
Παράλληλα, διαγνώστηκαν 1.439 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από SARS-CoV-2, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.167.729.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης