Τελευταία Νέα
Διεθνή

Doyle (British Airways): Να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19

Doyle (British Airways): Να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19

«Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ένα αρνητικό τεστ», τόνισε ο Sean Doyle

Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο εφόσον έχουν ένα αρνητικό τεστ, δήλωσε ο νέος επικεφαλής της British Airways, Sean Doyle, αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας για την επανεκκίνηση των ταξιδιών ένα μήνα προτού οριστικοποιήσει τις συστάσεις της η βρετανική κυβέρνηση.
Ο Sean Doyle, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της British Airways τον Οκτώβριο του 2020, ζήτησε από το Λονδίνο να συνεργαστεί με άλλες κυβερνήσεις προκειμένου μέσω των εμβολίων κατά της covid-19 και ειδικών εφαρμογών υγείας, να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.
«Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ένα αρνητικό τεστ», όπως είπε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Βρετανία θα δημιουργήσει ένα σύστημα τριών βαθμίδων για τους διάφορους προορισμούς, ανάλογα με την εξάπλωση του κορωνοϊού στον κάθε ένα.
Υπογράμμισε δε, ότι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες.

Περί ταξιδιών

Τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας δεν θα επιτραπούν τουλάχιστον πριν τις 17 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει το Λονδίνο.
Στις 12 Απριλίου αναμένεται η βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει τα σχέδιά της για το πώς και το πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο και να μη φέρει σε μειονεκτική θέση όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.
Ήδη, η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 στο 44% των ενηλίκων της χώρας, κυρίως στους άνω των 60 ετών.
Πάντως, εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για εστίαση των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στις κοντινές πτήσεις αναψυχής φέτος το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης