Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνελήφθη για τρομοκρατία η τέως πρόεδρος της Βολιβίας, Jeanine Anez

Συνελήφθη για τρομοκρατία η τέως πρόεδρος της Βολιβίας, Jeanine Anez
Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας είχαν διατάξει τη σύλληψη της Anez και πολλών υπουργών της με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας»
Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη η τέως μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Anez μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον της για «τρομοκρατία» και «στάση» στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το φερόμενο πραξικόπημα σε βάρος του πρώην προέδρου Evo Morales, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
«Ενημερώνω τον λαό της Βολιβίας ότι η Jeanine Anez συνελήφθη ήδη και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας», δήλωσε ο Eduardo del Castillo σε μήνυμά του στο Twitter και το Facebook.

Κατηγορίες για στάση και τρομοκρατία

Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας είχαν διατάξει την Παρασκευή (12/3) τη σύλληψη της Anez και πολλών υπουργών της με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας».
Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε μετά τη μήνυση που κατέθεσε τον Δεκέμβριο η Lydia Pati, μια πρώην βουλευτής του κόμματος του Evo Morales (2006-19), κατηγορώντας τη μεταβατική τέως πρόεδρο ότι ανέτρεψε, τον Νοέμβριο του 2019, τον σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας.
Η Pati κατηγορεί την Anez, πολλούς πρώην υπουργούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς για «στάση», «τρομοκρατία» και «συνωμοσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης