Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατέκτησαν το ορόσημο των 100 εκατ. εμβολιασμών - Το 13,5% των ενηλίκων έχουν λάβει δυο δόσεις

ΗΠΑ: Κατέκτησαν το ορόσημο των 100 εκατ. εμβολιασμών -  Το 13,5% των ενηλίκων έχουν λάβει δυο δόσεις

Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αντιπροσωπεύοντας το 13,5% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC, ενώ πάνω από 65,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με μία από τις δύο δόσεις

Σχετικά Άρθρα

Ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια οι εμβολιασμένοι πολίτες κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία επικαλείται ρεπορτάζ του CNBC την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αντιπροσωπεύοντας το 13,5% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC, ενώ πάνω από 65,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με μία από τις δύο δόσεις.

Ο στόχος

Το ορόσημο αυτό όσον αφορά το πρόγραμμα των εμβολιασμών σηματοδοτεί την εκπλήρωση του στόχου του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden για την πραγματοποίηση τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών εντός των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο, σχολιάζεται στο δημοσίευμα.
Ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνθηκε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Biden.

Ο σχεδιασμός

Ο Λευκός Οίκος αρχικά επιδίωξε να χορηγεί ένα εκατομμύριο δόσεις την ημέρα, κάτι που ορισμένοι ειδικοί στη δημόσια υγεία επέκριναν ως μετριοπαθή στόχο.
Την Παρασκευή, σύμφωνα με το CDC, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς που αποτελεί αριθμό – ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.
Σημειώνεται πως τρία εμβόλια έχουν λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Πρόκειται για τα εμβόλια δύο δόσεων της Moderna και της Pfizer που εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση τον Δεκέμβριο και για το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson που έλαβε έγκριση τον περασμένο μήνα.

Απόθεμα AstraZeneca

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος κρατά απόθεμα των εμβολίων της εταιρείας AstraZeneca που παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μπορέσει να τα χορηγήσει γρήγορα στους Αμερικανούς πολίτες, εάν το εμβόλιο αυτό για την Covid-19 εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία η οποία έχει ανακοινώσει καθυστέρηση των παραδόσεων στην ΕΕ την Παρασκευή 12 Μαρτίου ζήτησε την έγκριση του Joe Biden να εξετάσει τη δυνατότητα αποστολής δόσεων του εμβολίου που παράγεται απο τις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ.
Την ανακοίνωση  για το απόθεμα των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca έκανε σήμερα ο Jeff Zients, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους.
Η εταιρεία AstraZeneca παρασκευάζει στις ΗΠΑ εμβόλια για τον κορωνοϊό, ωστόσο αυτά έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές άλλες χώρες, όχι όμως και από τις αμερικανικές υπηρεσίες.
Χθες, το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι διεμήνυσαν σε ομολόγους τους της ΕΕ να μην περιμένουν "σύντομα" παραδόσεις των εμβολίων που παράγονται στις ΗΠΑ.
«Έχουμε ένα μικρό απόθεμα (του εμβολίου) της AstraZeneca ώστε, εάν εγκριθεί, να το χορηγήσουμε στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Zients.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης