Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε υψηλό έτους ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Μάρτιο, στις 83 μονάδες

ΗΠΑ: Σε υψηλό έτους ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Μάρτιο, στις 83 μονάδες
Οι προσδοκίες για την άνοδο του πληθωρισμού το 2021 αμβλύνθηκαν στο 3,1% από 3,3%
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλά έτους βρέθηκε ο δείκτης καταναλωτικές εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίού καθώς μειώθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού επιταχύνθηκε ο ρυθμός των εμβολιασμών (στο 29% του πληθυσμού) και οι Αμερικανοί εμφανίζονται αισιόδοξοι περιμένοντας τις άμεσες χρηματικές ενισχύσεις των επιταγών των 1.400 δολ. στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με το Market Watch, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
Σύμφωνα με τα πρόδρομα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κατέγραψε άνοδο στις 83,0 μονάδες το πρώτο μισό του Μαρτίου από 76,8 τον Φεβρουάριο.
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει ότι ο εν λόγω δείκτης δείκτης θα αυξηθεί στις 78,5 μονάδες ενώ δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσε την άνοδο στις 78,9 μονάδες.
Στο βαρόμετρο για τις προσδοκίες όσον αφορά την τρέχουσα οικονομική κατάσταση καταγράφηκε άνοδος στις 91,5 μονάδες από 86,2 τον Φεβρουάριο.
Ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών ανήλθε στις 77,5 από 70,7 μονάδες το Φεβρουάριο.
Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό της έρευνας για το 2021 αμβλύνθηκαν στο 3,1% από 3,3%, ενώ αυτές για το διάστημα πέντε έως 10 ετών ήταν αμετάβλητες στο 2,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης