Τελευταία Νέα
Διεθνή

AstraZeneca: Λιγότερα εμβόλια στην ΕΕ – 30 εκατ. δόσεις το α’ τρίμηνο του 2021

AstraZeneca: Λιγότερα εμβόλια στην ΕΕ – 30 εκατ. δόσεις το α’ τρίμηνο του 2021
Η εταιρεία θα χορηγήσει τελικά το ένα τρίτο των εμβολίων που είχε αρχικά δεσμευτεί
Σχετικά Άρθρα

Το ένα τρίτο των εμβολίων που είχε δεσμευθεί αρχικά, θα χορηγήσει τελικά η AstraZeneca στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca θα προμηθεύσει την ΕΕ με 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, ποσότητα που είναι κατά 25% μειωμένη σε σύγκριση με ότι έλεγε πριν από έναν μήνα.
Η μείωση αυτή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στα σχέδια της ΕΕ για την ανοσοποίηση του πληθυσμού της, σηματοδοτώντας ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιπαράθεση με την ΕΕ.
Το έγγραφο που επικαλείται το Reuters και το οποίο κοινοποιήθηκε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, φέρει ημερομηνία 10 Μαρτίου και αναφέρει πως η AstraZeneca προβλέπει πλέον ότι θα έχει παραδώσει 30,1 εκατ. δόσεις στην Ευρώπη περί τα τέλη Μαρτίου και άλλα 20 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο διευθύνω σύμβουλος της AstraZeneca, δεσμευόταν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως η εταιρεία θα παρέδιδε 40 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου.
Σημειώνεται πως αρχικά η AstraZeneca είχε δεσμευθεί ότι θα παρέδιδε 90 εκατ. δόσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.
Η εταιρεία είχε πει πως οι αρχικές μειώσεις των ποσοτήτων που επρόκειτο να παραδώσει στην ΕΕ οφείλονταν σε προβλήματα στην παραγωγή στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης