Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Biden από 12 πολιτείες για το «κοινωνικό κόστος» των αερίων του θερμοκηπίου

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Biden από 12 πολιτείες για το «κοινωνικό κόστος» των αερίων του θερμοκηπίου
Η νομική δράση καθοδηγείται από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μισούρι, E. Schmitt - Σύμφωνα με την αγωγή, η νομοθεσία θα έχει «τεράστιες συνέπειες» για την αμερικανική οικονομία και τους ανθρώπους
Σχετικά Άρθρα

Οι Γενικοί Εισαγγελείς από 12 Πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν τη Δευτέρα (08/03, τοπική ώρα) αγωγή εναντίον της διοίκησης του Biden μετά το προεδρικό διάταγμά του τον Ιανουάριο (2021), το οποίο προβλέπει κυρίως τον καθορισμό του «κοινωνικού κόστους» των αερίων του θερμοκηπίου.
Στις Πολιτείες που εναντιώνονται στη διοίκηση Biden περιλαμβάνονται το Μιζούρι, η Αριζόνα, το Αρκάνσας, η Ιντιάνα, το Κάνσας, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Οχάιο, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και η Γιούτα.
Η νομική δράση καθοδηγείται από τον Γενικό Εισαγγελέα του Μισούρι, E. Schmitt.

Μεταξύ άλλων, στην αγωγή αναφέρεται:

«Ο καθορισμός του "κοινωνικού κόστους" των αερίων του θερμοκηπίου είναι εγγενώς κερδοσκοπικός, φορτωμένος με την πολιτική και με απροσδιόριστο στόχο, ο οποίος περιλαμβάνει την προσπάθεια πρόβλεψης άγνωστων καταστάσεων όπως μελλοντικές μεταναστεύσεις, διεθνείς συγκρούσεις και παγκόσμιες καταστροφές. [...] Ο καθορισμός τέτοιων αξιών είναι μια ουσιαστικά νομοθετική δράση που εμπίπτει στην αποκλειστική εξουσία του Κογκρέσου».

Σύμφωνα με την αγωγή, η νομοθεσία θα έχει «τεράστιες συνέπειες» για την αμερικανική οικονομία και τους ανθρώπους.

Ακόμα, στην αγωγή επισημαίνεται:

«Θεωρητικά, ο υπολογισμός του "κοινωνικού κόστους" της διοίκησης του Biden θα δικαιολογούσε την επιβολή τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμιστικές δαπάνες της αμερικανικής οικονομίας, κάθε χρόνο, για την αντιστάθμιση αυτού του υποτιθέμενου κόστους. [...]
Στην πράξη, το διάταγμα του Προέδρου Biden κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τεράστιο αριθμό για να δικαιολογήσουν μια εξίσου τεράστια επέκταση της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής εξουσίας που θα εισβάλει σε κάθε πτυχή της ζωής των Αμερικανών - από τα αυτοκίνητά τους, στα ψυγεία και τα σπίτια τους, στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ο Schmitt με ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε το εν λόγω διάταγμα του Biden ως «παράνομη ομοσπονδιακή υπέρβαση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης