Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα +2,4% στα futures του Nasdaq - Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4%

Άλμα +2,4% στα futures του Nasdaq - Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,4%
H απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,539%
Σχετικά Άρθρα

(upd)  Οι θετικές εξελίξεις όσον αφορά το πακέτο Biden για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 1,9 τρισ. δολ. και η βελτίωση στα ομόλογα, οδηγούν σε άνοδο και τα futures της Wall Street, με το τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άλμα 2,4%, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή βουτιά (-2,4%).
Ήπια άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο δ΄τρίμηνο, το οποίο σημείωσε πτώση 0,7%.
H απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,539%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ ενισχύεται 0,5% στις 14.446 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 6.757 μονάδες.
Στις 5.917 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,2%.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,65% στις 8.499 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0,7% στις 23.832 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 1% για τον S&P 500, με τον Nasdaq στο +2,4%.
Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου υποχωρεί στις 24,67 μονάδες.

Ευρωζώνη: Πτώση 0,7% στο ΑΕΠ δ΄τριμήνου 2020 - Στο -6,6% για το σύνολο του έτους

Πτώση 0,7% σημείωσε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο δ΄τρίμηνο του 2020, ενώ για το σύνολο του έτους η πτώση ανήλθε στο -6,6%, σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
H πτώση του ΑΕΠ στο δ΄τρίμηνο, ακολουθεί το ισχυρό rebound του τριμήνου (12,5%) και τη πτώση ρεκόρ του β΄τριμήνου (-11,6%).
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωση, το ΑΕΠ στο δ΄τρίμηνο υποχώρησε 0,5%, ενώ στο σύνολο του έτους -6,2%.
Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης υποχώρησε 4,9% και της ΕΕ κατά 4,6%.
gdp.png

Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,3% στην Ευρωζώνη

Η απασχόληση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% στο δ΄τρίμηνο του 2020, ενώ σε επίπεδο ΕΕ η αύξηση ανήλθε στο 0,4%, έναντι του προηγούμενου τριμήνου.
Σε ετήσια βάση η απασχόληση υποχώρησε 1,6% στην Ευρωζώνη και 1,5% στην ΕΕ, έναντι +1,2% και 1% αντίστοιχα το 2019.
growth9685.JPG

Στην τελική ευθεία το πακέτο Biden

Το νομοσχέδιο οικονομικής βοήθειας 1,9 τρισ. δολαρίων, που ψήφισε η Γερουσία κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19 και που προωθεί ο πρόεδρος Joe Biden, θα φτάσει μέχρι αύριο το πρωί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως δήλωσε χθες η Δημοκρατική πρόεδρος του σώματος Nancy Pelosi.
Το νομοσχέδιο θα τεθεί προς τελική έγκριση από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα μέτρων κατά της φτώχειας από τη δεκαετία του 1960.
Οι Δημοκρατικοί έχουν ως στόχο να το έχουν ενεργοποιήσει έως την Κυριακή, οπότε και λήγει η ισχύς ενισχυμένων ομοσπονδιακών παροχών για τους ανέργους.
Η Γερουσία ψήφισε τη δική της εκδοχή για το αναφερόμενο νομοσχέδιο, μετά από μία ολονύχτια μαραθώνια συνεδρίαση και ψηφοφορία το Σάββατο.
Η εκδοχή του νομοσχεδίου που ψήφισε η Γερουσία εξάλειψε ή μείωσε μερικές από τις προβλέψεις που είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το οποίο και προέβλεπε την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, ενώ παράτεινε τη χορήγηση των διευρυμένων παροχών ανεργίας μέχρι την 29η Αυγούστου.
Τώρα, που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Γερουσία θα πρέπει να ψηφιστεί και πάλι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε να διαβιβαστεί μετά στο γραφείο του προέδρου Μπάιντεν για υπογραφή και να γίνει νόμος.
Η Pelosi δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι ο χρόνος πραγματοποίησης μιας ψηφοφορίας στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων «εξαρτάται από το πότε θα λάβουμε το κείμενο του νομοσχεδίου από τη Γερουσία».
«Θα το έχουμε λάβει μέχρι το πρωί της Τετάρτης, το αργότερο» είπε η ίδια.
Όπως και στη Γερουσία, οι Δημοκρατικοί έχουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αντέξουν το ενδεχόμενο αρκετών αρνητικών ψήφων κατά του νομοσχεδίου.
Η πρώτη εκδοχή του νομοσχεδίου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων χωρίς να υπάρξει έστω και μία θετική ψήφος από τους Ρεπουμπλικάνους. Δύο μετριοπαθείς Δημοκρατικοί συντάχθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους ψηφίζοντας κατά του νομοσχεδίου.
Οι Ρεπουμπλικάνοι, που υποστήριξαν την παροχή βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού κατά τα πρώτα στάδια της εξάπλωσης της, άσκησαν κριτική για το οικονομικό κόστος του πακέτου βοήθειας Biden.

Κέρδη στην Ασία με εξαίρεση την Κίνα

Με άνοδο διαπραγματεύτηκαν οι αγορές της Ασίας.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,99% στις 29.027 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με κέρδη 1,27% στις 1.917 μονάδες.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 1% στις 4.046 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 0,8% στις 28.773 μονάδες.
Στον αντίποδα, στην Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει πτώση 1,8% στις 3.359 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,5% στις 50.683 μονάδες.
Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 65,48 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,7% , ενώ η τιμή του Brent καταγράφει κέρδη 0,8% στα 68,78 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης