Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγουν την οικονομία τους Πολιτείες – Επιταγές 1.400 δολαρίων στους Αμερικάνους

ΗΠΑ: Ανοίγουν την οικονομία τους Πολιτείες – Επιταγές 1.400 δολαρίων στους Αμερικάνους
Μειώνονται κρούσματα και θάνατοι, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν για πιθανό δ’ κύμα
Σχετικά Άρθρα

Σε μια κρίσιμη καμπή απέναντι στην επιδημία του κορωνοϊού βρίσκονται οι ΗΠΑ, μια και πολλές Πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας τους.
Η Πολιτεία του Τέξας προχωρά από αύριο Τετάρτη 10/3 στην άρση των περιοριστικών μέτρων και στην πλήρη επαναδραστηριοποίηση της οικονομίας της, κίνηση που αναμένεται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό να ακολουθήσουν και άλλες Πολιτείες, όπως το Μισσισίπη, το Μίσιγκαν, το Οχάιο, η Δυτική Βιρτζίνια, κα.
Στην κίνηση αυτή συνδράμουν και τα στοιχεία από την πορεία της επιδημίας, τα οποία χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα θετικά.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο και για πρώτη φορά εδώ και 3,5 μήνες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν λιγότερους από 1.000 θανάτους.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν 749 ασθενείς θάνατοι, όταν για παράδειγμα στις 12 Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 4.473 νεκροί.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν 525.752 θανάτους και περισσότερα από 29 εκατομμύρια κρούσματα.

Αισιόδοξα νέα και προειδοποιήσεις

Παράλληλα, μείωση καταγράφεται τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων όσο και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, καθώς εκτιμάται ότι περίπου 31,5 εκατομμύρια Αμερικάνοι – σχεδόν το 10% του πληθυσμού – έχει ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες, ή να τηρούν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση, αν και οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε δημόσιους χώρους.
Πάντως, οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν πολίτες και Πολιτείες πως είναι νωρίς ακόμα για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας πως Μάρτιος και Απρίλιος είναι δύο εξαιρετικά κρίσιμοι μήνες για το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία, αναφέροντας πως το διάστημα αυτό θα κρίνει εάν θα υπάρξει μια νέα έξαρση της επιδημίας.

Επιταγές 1.400 δολαρίων

Μέσα σε αυτήν την ευφορία, αναμένεται άμεσα να δοθούν και οι επιταγές των 1.400 δολαρίων στους Αμερικάνους που έχουν πληγεί από την επιδημία.
Αυτό θα συμβεί σχεδόν αμέσως μετά την έγκριση του νομοσχεδίου των 1,9 τρις δολαρίων από το Κογκρέσο και την υπογραφή του από τον πρόεδρο Joe Biden.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι επιταγές αυτές να παραδοθούν στους πρώτους Αμερικάνους ακόμα και εντός της εβδομάδας, εάν το νομοσχέδιο «περάσει» σήμερα Τρίτη 9/3 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, περίπου 160 εκατομμύρια νοικοκυριά αναμένεται να παραλάβουν τα 1.400 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης