Διεθνή

Ισπανία: Ενισχύσεις 6 δισ. σε μικρομεσαίες εταιρείς για να αποδειχθεί κύμα αφερεγγυότητας

Ισπανία: Ενισχύσεις 6 δισ. σε μικρομεσαίες εταιρείς για να αποδειχθεί κύμα αφερεγγυότητας

Στο σχέδιο της κυβέρνησης Sanchez περιλαμβάνεται και η αναδιαρθρωση επιχειρηματικών δανείων με κρατικές εγγυήσεις 5 δισ. ευρώ που είχαν ληφθεί πριν από την κρίση

Σχετικά Άρθρα

Το σχέδιο της ισπανικής κυβέρνησης να παράσχει το ποσόν των 5 δισ. ευρώ με τη μορφή των άμεσων ενισχύσεων σε ρευστότητα προς τις μικρές και μεσαίες εταιρείες και άλλο 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κεφαλαιακές ενισχύσεις ως μέρος ενός νέου πακέτου μέτρων τόνωσης της οικονομίας αποκαλύπτει δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Pedro Sanchez ανακοίνωσε στις 24 Φεβρουαρίου ενισχύσεις ύψους 11 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά προσανατολισμένες στον κλάδο της φιλοξενίας ο οποίος πλήττεται ενώ δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα.
Τα υπόλοιπα 5 δισ. ευρώ από αυτό το σύνολο θα δοθούν με τη μορφή αναδιάρθρωσης δανείων με κρατικές εγγυήσεις τα οποία έχουν ληφθεί από τις επιχειρήσεις πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Κώδικες

Πηγές από την κυβέρνηση και τις τράπεζες δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα οποιεσδήποτε τέτοιες διαγραφές χρεών δεν θα είναι υποχρεωτικές για τις τράπεζες και θα εφαρμοστούν μέσω ενός «κώδικα ορθών πρακτικών» που θα υπογράψουν όλες οι τράπεζες.

Διαπραγματεύσεις

Πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις διαπραγματεύσεις λένε ότι αν και η πρόθεση είναι να εγκριθεί το πακέτο κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει κατά μια ακόμη εβδομάδα λόγω κάποιων ενδοκυβερνητικών διαπραγματεύσεων.
Οι Podemos, το αριστερό κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, πρότεινε τουλάχιστον τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ του πακέτου μέτρων να διατεθούν σε άμεσες ενισχύσεις σε ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης