Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Μοναδική διέξοδος η επιτάχυνση των μαζικών εμβολιασμών

Draghi (Ιταλία): Μοναδική διέξοδος η επιτάχυνση των μαζικών εμβολιασμών

«Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε κάθε προσπάθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο την ζωή των Ιταλών», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi

Σχετικά Άρθρα

"Δεν θα περιμέναμε ποτέ, έναν χρόνο μετά απ' το πρώτο lockdown, ότι θα αντιμετωπίζαμε μια τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον απολογισμό των νεκρών να πλησιάζει τον αριθμό των εκατό χιλιάδων», υπογράμμισε σε βιντεσκοπημένο μήνυμά του στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του, από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Κρίση

Εκτός από την ημέρα εορτασμού και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της γυναίκας, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία κορωνοϊού και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να ξεπεραστεί
«Πρέπει να πολλαπλασιάσουμε κάθε προσπάθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε με κάθε τρόπο την ζωή των Ιταλών», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Εμβόλια
Κατέστησε σαφές, δε, ότι με την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού «θα προφυλαχθούν οι πιο ευάλωτες κατηγορίες και οι πολίτες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο» και ότι «αυτή δεν είναι η στιγμή του διχασμού αλλά της κοινής δράσης, για να δοθεί μια απάντηση στους τόσους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω της οικονομικής κρίσης και κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπογράμμισε, επίσης, ότι «η πανδημία δεν έχει ακόμη ηττηθεί, αλλά διαφαίνεται -με την επιτάχυνση των εμβολιασμών- μια διέξοδος η οποία, πλέον, δεν απέχει πολύ».

Ισότητα

Αναφερόμενος στην σημερινή γιορτή της γυναίκας, ο Mario Draghi δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πάρα πολλά βήματα, για να φτάσει το επίπεδο και η ποιότητα της ισότητας μεταξύ των δυο φύλων, στον μέσο όρο της ευρωπαϊκής πραγματικότητας».
«Είμαστε εμείς που, πρώτα απ΄ όλα, πρέπει να αλλάξουμε στην καθημερινότητα της οικογενειακής μας ζωής», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

AstraZeneca

Σε ό,τι αφορά, επίσης, την όλη διαδικασία εμβολιασμού, το ιταλικό υπουργείο Υγείας έδωσε σήμερα «πράσινο φως» στην χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών.
Υπό την προϋπόθεση, όμως, να μην πρόκειται για άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα, τα οποία πάσχουν από σοβαρά νοσήματα».
Η απόφαση βασίζεται σε νέα επιστημονικά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παράγει «ασπίδα προστασίας» από τη Covid 19 και σε ηλικία μεγαλύτερη των 65 χρόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης