Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις στους δρόμους των ΗΠΑ καθώς ξεκινά (8/3) η δίκη για τον θάνατο του George Floyd

Διαδηλώσεις στους δρόμους των ΗΠΑ καθώς ξεκινά (8/3) η δίκη για τον θάνατο του George Floyd
Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του George Floyd, του Αφροαμερικανού άνδρα που κατέληξε στην άσφαλτο, την ώρα που αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του
Σχετικά Άρθρα

Διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους της Μινεάπολις των ΗΠΑ, καθώς σήμερα 9 Μαρτίου 2021 ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του George Floyd, του Αφροαμερικανού άνδρα που κατέληξε στην άσφαλτο, την ώρα που αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του μέχρι εκείνος να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.
Η υπόθεση έγινε αιτία για συνεχείς διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βία, με τον κατηγορούμενο αστυνομικό να κάθεται πλέον  σήμερα στο εδώλιο ενώπιον των δικαστών.

Η διαδικασία της δίκης

Η δίκη θα ξεκινήσει με την επιλογή των ενόρκων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.
Οι εναρκτήριες δηλώσεις στο δικαστήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε σχέδιο νόμου με την ονομασία «Πράξη G. Floyd: Δικαιοσύνη στην Αστυνόμευση», που προβλέπει μια βαθιά μεταρρύθμιση των δυνάμεων της τάξης και περιορίζει τη χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.
Ο θάνατος του Floyd, τον Μάιο του 2020, ήταν καταλυτικός για το ξέσπασμα μαζικών διαδηλώσεων ενάντια στον ρατσισμό και στην αστυνομική βία στις ΗΠΑ  με το σύνθημα Black Lives Matter να ακούγεται σε κάθε μεριά του πλανήτη.

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης