Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς νέο εθνικό lockdown η Ιταλία - Έντονη ανησυχία από τις νέες μολύνσεις

Προς νέο εθνικό lockdown η Ιταλία - Έντονη ανησυχία από τις νέες μολύνσεις
Σε αρκετά νοσοκομεία, ιδίως στη νότια Ιταλία, οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά και η όλη κατάσταση θυμίζει το «δεύτερο κύμα» της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Τα κρούσματα κορωνοϊού και η πορεία τους ανησυχούν τη νέα κυβέρνηση του Draghi στην Ιταλία, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ετοιμάζει αυστηροποίηση των μέτρων που επιβλήθηκαν έως τώρα, με στόχο τον περιορισμό τους.
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Corriere della Sera η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία των μολύνσεων, λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης διάδοσης των παραλλαγών του ιού.
Σε αρκετά νοσοκομεία, ιδίως στη νότια Ιταλία, οι εισαγωγές ασθενών έχουν αυξηθεί σημαντικά και η όλη κατάσταση θυμίζει το «δεύτερο κύμα» της πανδημίας τον περασμένο Νοέμβριο (2020).

Ήδη από την ερχόμενη Παρασκευή (12/3)είναι πιθανό να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα.

Εξετάζεται το σενάριο καθολικού lockdown διάρκειας 3 εβδομάδων


Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται έως τώρα είναι το ολικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, η δυνατότητα να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ (μέχρι τώρα τίθεται σε ισχύ στις 10) ή, στην περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν, να αποφασιστεί εθνικό lockdown περίπου τριών εβδομάδων.

Σήμερα (8/3) το απόγευμα, οι ιταλοί υπουργοί Υγείας, Περιφερειακών Θεμάτων, Οικονομικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού θα συναντηθούν με την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση με στόχο να γίνει διεξοδική αναφορά στις συνέπειες της πανδημίας και να μπορέσουν να ληφθούν άμεσα όλες οι σχετικές αποφάσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης