Τελευταία Νέα
Διεθνή

VW: Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εργοστάσιο για τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ στην Ισπανία

VW: Με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης εργοστάσιο για τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ στην Ισπανία
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τότι θα χρησιμοποιήσει κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία κοινοπραξίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μεταξύ της SEAT και της Iberdrola με στόχο την κατασκευή του πρώτου στη χώρα εργοστασίου κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
Σχετικά Άρθρα

Σταθερή δέσμευση από τις Βρυξέλλες για τη στήριξη σε ένα project κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ισπανία επιθυμεί η μητρική εταιρεία της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας SEAT, Volkswagen, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO του γερμανικού ομίλου Herbert Diess, τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 5 μαρτίου
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη 4 Μαρτίου ότι θα χρησιμοποιήσει κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία κοινοπραξίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με τη SEAT και την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Iberdrola με στόχο την κατασκευή του πρώτου στη χώρα εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Η SEAT ανακοίνωσε πέρυσι ότι σκέφτεται να κατασκευάσει ένα μικρό ηλεκροκίνητο όχημα στην Ισπανία με ορίζοντα το 2025, αλλά συνδέει το την επένδυση με την ένταξη σε ένα πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων για να συμμορφωθούν με τους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές εκπομπών.

Ενισχύσεις

Τα παραπάνω δήλωσε ο Herbert Diess σε μια εκδήλωση στο εργοστάσιο της SEAT στην περιοχή Martorell κοντά στη Βαρκελώνη ότι το πιθανό έργο θα περιλαμβάνει την παραγωγή μπαταριών και στο οποίο θα κατευθυνθούν πόροι της ΕΕ, αλλά τόνισε ότι απαιτείται περισσότερη υποστήριξη του project.
«Ευελπιστούμε στην προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφήσει αυτό το εμβληματικό έργο ιστορικής σημασίας για την Ισπανία και την Ευρώπη να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε ο Diess.
«Ο επιτυχημένος μετασχηματισμός της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξαρτηθεί από τη σαφή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πρόσθεσε, χωρίς να προχωρ΄σηει σε περαιτέων εξηγήσεις.

Kόμβος

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, η Ισπανία έχει τη δυνατότητα να γίνει κόμβος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, είπε.
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της SEAT κατασκευάζονται επί του παρόντος στη Γερμανία και τη Σλοβακία.
Ο πρόεδρος της SEAT, Wayne Griffiths, δήλωσε ότι η εταιρεία του επιδιώκει μια ευρεία συμμαχία με την Iberdrola, την Telefonica και την Caixabank, καθώς και με άλλες ισπανικές εταιρείες, για την επίτευξη του στόχου της ηλεκτρικής κινητικότητας.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ισπανών αξιωματούχων, η κυβέρνηση θα παράσχει τη υποστήριξη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αντιπροσωπεύει το 8% της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης