Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 1,617% «σκαρφάλωσε» η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

ΗΠΑ: Στο 1,617% «σκαρφάλωσε» η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Η υψηλότερη των προσδοκιών αύξηση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αυξησε τους φόβους για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο στο επίπεδο του 1,617% διαπραγματεύτηκε το 10ετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου, καθώς η απόδοσή του κατέγραψε υψηλότερο έτους την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC.
Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών και η απόδοση του αμερικανικού 10ετού τίτλου κατέγραψε υψηλό ημέρας του 1.626%.
Η απόδοση του 30ετούς ομολογιακού ομολόγου αυξήθηκε στο 2,34%.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας δημιουργήθηκαν 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, μία άνοδος κατά πολύ ισχυρότερη από τις προβλέψεις για αύξηση των θέσεων εργασίας στις 210.000.

Ανάκαμψη αγοράς εργασίας

Το ποσοστό ανεργίας κατέγραψε ελαφρά μείωση στο 6,2%.
Η αύξηση της απασχόλησης καταγράφει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τους τελευταίους μήνες.
«Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αποτελώντας πρόκληση σε εκείνους τους τομείς που είχαν πέρυσι καλύτερες επιδόσεις, όπως η τεχνολογία, οι υπηρεσίες επικοινωνίας και, σε μικρότερο βαθμό, η αύξηση της κατανάλωσης (ιδιαίτερα λόγω της Amazon)», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής υπεύθυνος επενδύσεων για την Independent Advisor Alliance.
 
Ανάκαμψη


Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξάνονται καθώς οι οικονομολόγοι και οι στρατηγικοί επενδυτές της Wall Street στοιχηματίζουν σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό για έκρηκτική ανάκμψη της οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των εμβολιασμών ταυτόχρονα με τους φόβους για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων λόγων σημαντικής ανόδου της ζήτησης.
Αρκετοί στοιχηματίζουν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να προσαρμόσει την πολιτική της για να επηρεάσει την καμπύλη απόδοσης των ομολόγων είτε ακόμη και να χαλαρώσει την νομισματική πολιτική, αλλά μέχρι στιγμής η κεντρική τράπεζα δεν έχει δείξει προθυμία να αλλάξει πορεία.

Δηλώσεις Powell

Η 10ετής απόδοση αυξήθηκε στο 1,55% την Πέμπτη 5 Μαρτίου εξαιτίας των δηλώσεων του επικεφαλής της Fed J. Powell.
O ίδιος επισήμανε ότι αναμένει ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στο μέλλον, αλλά ότι πιθανότατα αυτές δεν θα αποδειχθούν ικανές ώστε να οδηγηθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη 4 Μαρτίου σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης