Διεθνή

Gorbachev: Ήρθε η ώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ να τερματίσουν τον υπόγειο ψυχρό πόλεμο - Να συμφωνήσουν σε πυρηνικό αφοπλισμό

Gorbachev: Ήρθε η ώρα η Ρωσία και οι ΗΠΑ να τερματίσουν τον υπόγειο ψυχρό πόλεμο - Να συμφωνήσουν σε πυρηνικό αφοπλισμό
Για να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος, οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν το χάσμα μεταξύ του τι λέγεται και του τι γίνεται
Να παραιτηθούν από την κούρσα των πυρηνικών εξοπλισμών και να τερματίσουν τον υπόγειο ψυχρό πόλεμο, καλεί τους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ο πρώην ρώσος ηγέτης Mikhail Gorbachev.
Όπως αναφέρει, υπάρχει μια κολοσσιαία αδράνεια στην παγκόσμια πολιτική, με τον Vladimir Putin και τον Joe Biden να πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι απαράδεκτος.

Δεν αρκούν οι μονομερείς προσπάθειες

"Πρόσφατα, η Ρωσία πρότεινε σε όλες τις πυρηνικές δυνάμεις να επιβεβαιώσουν ότι "ο πυρηνικός πόλεμος είναι απαράδεκτος και δεν μπορεί να έχει νικητή.
Τι μας εμποδίζει να το κάνουμε αυτό;", αναρωτήθηκε ο Gorbachev, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ να κηρύξουν το τέλος των πυρηνικών εξοπλισμών και οι άλλοι θα συμμετάσχουν μαζί τους.
Η κοινωνία των πολιτών, οι ερευνητές, η νεολαία - όλοι πρέπει να απαιτήσουν, ανέφερε ο Gorbachev.

Ευχές Biden στον Gorbachev

Στην ομιλία του, ο Gorbachev σημείωσε ότι έλαβε ένα μήνυμα ευχών από τον Biden για τα 90α γενέθλιά του στις 2 Μαρτίου, στο οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι η παράταση της συνθήκης New START για πέντε χρόνια δείχνει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν στον τομέα του πυρηνικού αφοπλισμού.
«Υπάρχει μια κολοσσιαία αδράνεια στην παγκόσμια πολιτική.
Κι άλλοι προσπάθησαν να σταματήσουν τον Ψυχρό Πόλεμο πριν από εμάς, υπήρχαν τέτοια σχέδια, συναντήσεις, συνομιλίες.
Και επιτεύχθηκαν ορισμένα πράγματα.
Καλές συνθήκες, υπογραφές συμφωνιών και έπειτα τα πάντα ξεχάστηκαν.
Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή οι άνθρωποι έχουν μείνει ακόμα σε παλιές μεθόδους και δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να αποκτήσουν όφελος", ανέφερε ο Gorbachev.
Για τον ίδιο, για να τερματιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος, οι άνθρωποι πρέπει να ξεπεράσουν το χάσμα μεταξύ του τι λέγεται και του τι γίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης