Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρεί η covid – Λιγότερα από 40.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Πάνω από 520.000 οι νεκροί

ΗΠΑ: Υποχωρεί η covid – Λιγότερα από 40.000 κρούσματα σε 24 ώρες – Πάνω από 520.000 οι νεκροί
Συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Παρά τις προειδοποιήσεις του προέδρου Biden, ο οποίος χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την άρση των περιοριστικών μέτρων σε Πολιτείες όπως στο Τέξας και στο Μισισσίπη και παρά τις επισημάνεις των Αμερικάνων επιστημόνων ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα και ότι οι πολίτες θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα έως ότου να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, η επιδημία στις ΗΠΑ δείχνει σημάδια υποχώρησης.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο και για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες καταγράφηκαν λιγότερα από 40.000 κρούσματα σε μια ημέρα.
Μετά την κορύφωση με σχεδόν 300.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες την 8η Ιανουαρίου, ο αριθμός των μολύνσεων σε ημερήσια βάση άρχισε σταδιακά να υποχωρεί.
Παράλληλα, στα αισιόδοξα σενάρια είναι ότι μείωση καταγράφουν οι εβδομαδιαίοι μέσοι όροι θανάτων – αν και συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 520.000 – αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Την ίδια στιγμή, επιταχύνονται οι εμβολιασμοί – πλέον χορηγούνται τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson – καθώς εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 54 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
Συγκεκριμένα, 27,8 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή το 8% του πληθυσμού, έχει κάνει και τις δύο δόσεις.
Παρόλο αυτά ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci επανέλαβε πως δεν πρέπει να γίνει άρση των μέτρων, τονίζοντας ότι για να γίνει κάτι τέτοιο με μια σχετική ασφάλεια, θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 10.000.
«Διαφορετικά θα πάμε και πάλι πίσω.
Κάνουμε 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα.
Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα που περνά, κάθε εβδομάδα που περνά, έχουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους προστατευμένους» είπε ο Fauci, ο οποίος συνέστησε υπομονή για την άρση των μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης