Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού συνδέονται με τη βρετανική παραλλαγή

Γαλλία: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων κορωνοϊού συνδέονται με τη βρετανική παραλλαγή
Η κυκλοφορία του ιού επιταχύνθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αυτό συνδέεται σαφώς με τη βρετανική παραλλαγή, διευκρίνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Castex
Σχετικά Άρθρα

Περισσότερο από το 60% όλων των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που καταγράφονται στη Γαλλία συνδέονται με το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Jean Castex.
"Παρ' όλα αυτά, από τώρα δεν αντιμετωπίζουμε μια εκθετική αύξηση στην COVID-19".
"Η κυκλοφορία του ιού επιταχύνθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και αυτό συνδέεται σαφώς με τη βρετανική παραλλαγή", διευκρίνισε ο Castex κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου για την COVID-19.
Παρότι ο ιός δεν αυξάνεται εκθετικά, το σύστημα υγείας παραμένει υπό πολύ μεγάλη πίεση, πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Η Γαλλία θα επεκτείνει το μέτρο της καραντίνας του σαββατοκύριακου στην περιοχή περιμετρικά της ακτής της Μάγχης στο Καλαί, έπειτα από παρόμοιες καραντίνες που επιβλήθηκαν περιμετρικά της Νίκαιας και της Δουνκέρκης.

Σειρά νομών

Ο Castex πρόσθεσε ότι οι περιοχές Οτ-Αλπ, Εν και Ομπ πιθανόν να προστεθούν σε μια σειρά νομών που είναι σε κατάσταση συναγερμού αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη να επιβληθεί αυστηρή καραντίνα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Η χώρα θα επεκτείνει μαζικά τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στις περιοχές υψηλού κινδύνου, επισήμανε.
Ο Castex δήλωσε ότι η χώρα έπρεπε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει μια νέα καραντίνα σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
Η Γαλλία υπολογίζει να εμβολιάσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα μέσα Απριλίου, 20 εκατομμύρια μέχρι τα μέσα Μαΐου και 30 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι έως σήμερα 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, μεταξύ των οποίων 1,8 εκατομμύριο που έχει λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης