Διεθνή

Γερμανία: Πρόταση για άμεση άρση των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί

Γερμανία: Πρόταση για άμεση άρση των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί

Οι εμβολιασμένοι πολίτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ, δήλωσε ο Γερμανός υποργός Οικονομικών Olaf Scholz στη Sueddeutsche Zeitung

Σχετικά Άρθρα
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 3 Μαρτίου 2021.
«Τώρα που οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν μεταδίδουν πλέον τον κορωνοϊό και επομένως δεν αποτελούν κίνδυνο μόλυνσης, το επόμενο πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποιοι περιορισμοί μπορούν να αρθούν το συντομότερο δυνατόν γι' αυτήν την ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Διαγνωστικά τεστ

«Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα γρήγορο αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μέρη που διαφορετικά δεν είναι προσβάσιμα παρά μόνο με ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Περιορισμοί

«Κατά συνέπεια, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις ή μπυραρίες χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάσουν ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου.

Ατομικά δικαιώματα

Ο Scholz αιτιολόγησε την άποψή του για χορήγηση προνομίων στους εμβολιασμένους με το επιχείρημα ότι «οι περιορισμοί του κορονοϊού παρενέβησαν βαθιά στα δικαιώματα των πολιτών.
Τέτοιες βαθιές παρεμβάσεις στα δικαιώματα του ατόμου δικαιολογούνται εφόσον υπάρχει ιδιαίτερα σοβαρός λόγος.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο πιο γρήγορα προχωρούμε με τον εμβολιασμό, τόσο περισσότερο θα ανακτούμε τη συνήθη καθημερινή μας ζωή σταδιακά», τόνισε ο αντικαγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης