Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέo πακέτο μέτρων τόνωσης 32 δισ. - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Draghi

Ιταλία: Νέo πακέτο μέτρων τόνωσης 32 δισ. - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση Draghi

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 130 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, εν μέσω ανόδου του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους και δημοσιονομικού εκτροχιασμού

Σχετικά Άρθρα

Σύντομα ενδέχεται να ζητήσει κοινοβουλευτική έγκριση για ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας υπό τον Mario Draghi καθώς ο βραδύτητα του ρυθμού υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμών και ο φόβος για αναζωπύρωση της πανδημίας εξαιτίας των μεταλλαγμένων στελεχών του Covid-19 καθιστά απαραίτητη τη διατήρηση της δημοσιονομικής επέκτασης, επιβαρύνοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.

Και νέες ενισχύσεις

Η κυβέρνηση Draghi σχεδιάζει να πραγματοποιήσει νέες δαπάνες περίπου 32 δισεκατομμύρια ευρώ (38 δισεκατομμύρια δολάρια) οι οποίες έλαβαν αρχική έγκριση από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο μέσω μίας νομοθετικής πράξης με το όνομα «Sostegno» ή «υποστήριξη», σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο.
Αυτές οι ενισχύσεις που στοχεύουν στην παράταση των προγραμμάτων αναστολής εργασίας και στη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα, θα μπορούσαν να οριστικοποιηθούν νομοθετικά τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα δεν θα αποδειχθούν ικανές για την ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα
Η κυβέρνηση ενδέχεται να χρειαστεί έγκριση για ένα νέο γύρο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων ενδεχομένως και τον επόμενο μήνα, αναφέρουν εμπιστευτικές πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο

 Δημόσιο χρέος

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις 10 ετών ομολόγων ανήλθαν για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες και προσέγγισαν το 0,70% (2/3) επιβαρύνοντας το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της χώρας.
Η Ιταλία αναγκάστηκε να εντείνει τους υγειονομικούς περιορισμούς από τη Δευτέρα (1/3) σε πέντε περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Μιλάνο και Τορίνο στην οικονομική καρδιά της χώρας.
Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 9% το 2020 και περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε στο 155,6% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος ή στα 2,57 τρισ. ευρώ στα τέλη του περασμένου έτους.
Ο Draghi διόρισε τη Δευτέρα (1/3) έναν νέο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμών προκειμένου να βελτιώσει της επιδόσεις της χώρας.
Η Ιταλία έχει εμβολιάσει λιγότερο από το 5% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Ιστορικό υψηλό απο το 1929 στο δημόσιο χρέος
Italy_3.PNG
Italy_2.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης