Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Με δική τους ευθύνη οι μονομερείς συμφωνίες κρατών - μελών για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Κομισιόν: Με δική τους ευθύνη οι μονομερείς συμφωνίες κρατών - μελών για τα εμβόλια του κορωνοϊού
Mεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προμηθεύονται εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία που δεν έχουν την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής
Για τους κινδύνους που «κρύβονται» στις μονομερείς συμφωνίες κρατών-μελών για την προμήθεια εμβολίων που δεν έχουν λάβει την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποιεί η Κομισιόν.
«Για τα εμβόλιά μας στηριζόμαστε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) διότι θέλουμε να διασφαλίσουμε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.
Ό,τι επιπλέον αυτού κάνουν οι χώρες μέλη είναι δική τους ευθύνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Stefan De Keersmaecker.

«Το θέμα δεν είναι ότι η στρατηγική έχει καταρρεύσει», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσθέτοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν το δικαίωμα να έχουν τους δικούς τους προμηθευτές πέραν αυτών με τους οποίους συμφωνεί η Επιτροπή για λογαριασμό της Ενωσης.
Σημειώνεται ότι μεμονωμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προμηθεύονται εμβόλια από την Κίνα και την Ρωσία που δεν έχουν την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής.
Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η επείγουσα έγκριση εμβολίων από μεμονωμένα κράτη ενδεχομένως να είναι περισσότερο επικίνδυνη από την πλήρη διαδικασία που ακολουθεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης