Τελευταία Νέα
Διεθνή

de Guindos: Η ΕΚΤ έχει την ευελιξία να αντιμετωπίσει την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων

tags :
de Guindos: Η ΕΚΤ έχει την ευελιξία να αντιμετωπίσει την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων
Είμαστε εντελώς ανοιχτοί στον επανακαθορισμό του προγράμματός μας, περιλαμβανομένου του ύψους του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP)
H ΕΚΤ έχει την ευελιξία να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.
Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Luis de Guindos, τονίζοντας ότι η τράπεζα μπορεί να αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό το 2021 στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, μεγάλο μέρος της φετινής αύξησης θα είναι προσωρινή, προσθέτοντας ότι η τράπεζα δεν ανησυχεί για τις αυξήσεις των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Θα εξετάσουμε τον αντίκτυπο της αύξησης των αποδόσεων

«Θα πρέπει να δούμε αν αυτή η αύξηση των ονομαστικών αποδόσεων (των ομολόγων) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοδοτικές συνθήκες», είπε ο de Guindos σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Público.
«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι έχει, τότε είμαστε εντελώς ανοιχτοί στον επανακαθορισμό του προγράμματός μας, περιλαμβανομένου του ύψους του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP) αν χρειαστεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι "έχουμε περιθώριο χειρισμών και πολεμοφόδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης