Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας Έλληνας στο διοικητικό συμβούλιο του ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil

Ένας Έλληνας στο διοικητικό συμβούλιο του ενεργειακού κολοσσού ExxonMobil
«Η εμπειρία του κ. Αγγελάκη θα βοηθήσει την ExxonMobil για τη μετάβαση στη νέα εποχή» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Darren Wood

Έναν Έλληνα τοποθέτησε ο ενεργειακός γίγαντας ExxonMobil στο διοικητικό του συμβούλιο τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, ευελπιστώντας σε μια στρατηγική αναθεώρηση μετά τη χειρότερη χρονιά από άποψη αποτελεσμάτων στην ιστορία της, εν μέσω πιέσεων από τους μετόχους της εταιρείας για να επικεντρωθεί περισσότερο στην καθαρή ενέργεια.
Ο λόγος για τον πρώην -πλέον- διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας επενδύσεων Atairos και πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαντέλφια, Μιχαήλ Αγγελάκη.
«Η εμπειρία του κ. Αγγελάκη θα βοηθήσει την ExxonMobil για τη μετάβαση στη νέα εποχή.
Η συνεισφορά του θα εκτιμηθεί καθώς η εταιρεία προωθεί σχέδια αύξησης της αξίας των μετόχων την ίδια στιγμή που παίζει ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Darren Wood.

Πίεση για καλύτερα αποτελέσματα

Στο μεταξύ, το αμοιβαίο κεφάλαιο της Wall Street, DE Shaw, το οποίο κατέχει ποσοστό στην ExxonMobil, πιέζει επίσης τον παραγωγό πετρελαίου να μειώσει τις κεφαλαιουχικές του δαπάνες.
Η αυξανόμενη ανησυχία των επενδυτών είναι λογικό επακόλουθο της χειρότερης χρονιάς της ExxonMobil από πλευράς απόδοσης.
Η Exxon μείωσε τις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες πέρυσι μετά την πτώση της τιμής του πετρελαίου.
Ωστόσο, σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής αργού τα επόμενα χρόνια, ελπίζοντας ότι μια ανάκαμψη στην τιμή του πετρελαίου είναι προ των πυλών.
Το αμοιβαίο DE Shaw χαιρέτισε τον διορισμό του Μιχαήλ Αγγελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «θετική εξελίξη για όλους τους μετόχους».
Ο Edwin Jager, διευθύνων σύμβουλος της DE Shaw, δήλωσε ότι το νέο στέλεχος «με τη σημαντική εμπειρία του θα προσφέρει ουσιαστική αξία στην εταιρεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης