Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Δεν αντέχεται άλλο το lockdown - Κραυγή αγωνίας από επιχειρηματίες και πολίτες

Handelsblatt: Δεν αντέχεται άλλο το lockdown - Κραυγή αγωνίας από επιχειρηματίες και πολίτες
Μεγάλη κόπωση στη Γερμανία από τα περιοριστικά μέτρα για την covid -19
Σχετικά Άρθρα
Για κραυγή αγωνίας από τον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, εν όψει άλλης μιας κρίσιμης συνάντησης της καγκελαρίου Angela Merkel με τους τοπικούς πρωθυπουργούς την Τετάρτη 3 Μαρτίου για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων τέλος της εβδομάδας.
Την ώρα που το Business Insider κάνει λόγο για παράταση του lockdown έως τέλη Μαρτίου, η αίσθηση που αποτυπώνεται στα δημοσιεύματα, τόσο για την οικονομία, όσο και για τους γερμανούς πολίτες οι αντοχές έχουν εξαντληθεί, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ακροβασίες της γερμανικής κυβέρνησης

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Χάινιρχ Ντάιχμαν, επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων παπουτσιών της Ευρώπης περιγράφει την κατάσταση: “Εκτός από τα σούπερ μάρκετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι συνθήκες είναι καταστροφικές. Ιδιαίτερα στα καταστήματα μόδας η εξέλιξη γίνεται όλο και πιο απειλητική. Ο Εμπορικός Σύνδεσμος Γερμανίας βλέπει να κινδυνεύουν 50.000 εμπορικά και κατά συνέπεια 250.000 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν πολιτικό. Κάθε ημέρα που μένουν κλειστά τα καταστήματα, εκτοξεύεται στα ύψη ο αριθμός των πτωχεύσεων και το ποσοστό ανεργίας. Δεν υποφέρεται άλλο (...) Το εμπόριο πρέπει να ανοίξει και πάλι στις 8 Μαρτίου” στέλνει κραυγή αγωνίας ο γερμανός επιχειρηματίας. Αλλά πώς ακριβώς φαντάζεται μια έξυπνη πολιτική ανοίγματος που προτείνει στη γερμανική κυβέρνηση; “Δεν πρέπει να είναι προσκολλημένη μόνο στη συχνότητα των κρουσμάτων, αλλά και σε άλλους αριθμούς, όπως η κάλυψη των κρεβατιών στις εντατικές και ο αριθμός των νεκρών. Και τα δύο κινούνται σαφώς προς τα κάτω. Επίσης, όλο και περισσότεροι, κυρίως ηλικιωμένοι, εμβολιάζονται. Και όταν η πολιτική φροντίσει να διατίθενται παντού τεστ στα σχολεία, στους σταθμούς, στα αεροδρόμια, στο κέντρο των πόλεων, όπως συμβαίνει στο Τίμπιγκεν, τότε μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτό το lockdown στις 8 Μαρτίου”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης