Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση στη Δαμασκό

Συρία: Η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε επίθεση στη Δαμασκό
Αεροπορική επίθεση στη Συρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25/2 και οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Πλήγματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, κοντά στη Δαμασκό αναφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής (28/2/2021).
Εικάζεται ότι, οι Ισραηλινοί έπληξαν θέσεις φιλοιρανικών πολιτοφυλακών .
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στη συριακή πρωτεύουσα ενώ όπως αναφέρουν άλλες πηγές, η αεράμυνα του καθεστώτος Assad αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας και το πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσαν ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε«ισραηλινή επίθεση στην περιοχή της Δαμασκού» , εξουδετερώνοντας τους «περισσότερους από τους εχθρικούς πυραύλους».
Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία.
Αεροπορική επίθεση στη Συρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25/2 και οι ΗΠΑ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 μαχητές οργανώσεων που πρόσκεινται στο Ιράν.

Ευθύνες για την έκρηξη σε ισραηλινό πλοίο

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz δήλωσε στις 27/2 ότι η «αρχική εκτίμησή» του είναι πως το Ιράν ευθύνεται για την έκρηξη σε ισραηλινής ιδιοκτησίας πλοίο στον Κόλπο του Ομάν.
«Το Ιράν επιδιώκει να πλήξει ισραηλινές υποδομές και ισραηλινούς πολίτες», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στο δημόσιο δίκτυο Kan.
Η θέση του πλοίου σχετικά κοντά στο Ιράν εγείρει την ιδέα, την εκτίμηση ότι ήταν οι Ιρανοί».
«Αυτήν την στιγμή, σε επίπεδο αρχικής εκτίμησης, δεδομένης της εγγύτητας και της συγκυρίας- αυτή είναι η εκτίμησή μου», δήλωσε ο Benny Gantz προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει βαθύτερη έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης