Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Νέες καταγγελίες σε βάρος του Andrew Cuomo από πρώην βοηθό του για σεξουαλική παρενόχληση

Σχετικά Άρθρα

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και από δεύτερη πρώην βοηθό του, σύμφωνα με τους New York Times.
Η Charlotte Bennett, πρώην βοηθός και σύμβουλος πολιτικής για θέματα υγείας στη διοίκηση Cuomo μέχρι τον Νοέμβριο 2020 αποκάλυψε στους Times ότι ο Cuomo την παρενοχλούσε με ερωτήσεις για τη σεξουαλική της ζωή, τύπου εάν είχε επαφές με ηλικιωμένους άνδρες και εάν ήταν μονογαμική.
Τον Ιούνιο 2020 ο 63χρονος κυβερνήτης της είπε, πως «είναι μοναχικός κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και ότι «δεν μπορεί να αγκαλιάσει κανέναν».
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης της δήλωσε πως είναι ανοιχτός σε σχέσεις με νεαρές γυναίκες, κάτι που ερμηνεύθηκε ως έμμεση πρόσκληση για τη σύναψη σχέσης.

Οι... ενοχλητικές ερωτήσεις

Αποκάλυψε ότι ο Cuomo την ρώτησε στις 5 Ιουνίου: «Ποιον αγκάλιασα τελευταία;».
Η Bennett ανέφερε ότι είχε προσπαθήσει να αποφύγει την ερώτηση απαντώντας ότι και αυτή δεν μπορεί να αγκαλιάσει τους γονείς της.
«Όχι, εννοώ ότι θέλω να αγκαλιάσω πραγματικά κάποιον», ανταπάντησε ο Cuomo.
Ο Cuomo δεν προσπάθησε ποτέ να την αγγίξει, παραδέχθηκε η Bennett, αλλά το μήνυμα ολόκληρου του επεισοδίου ήταν ξεκάθαρο γι 'αυτήν.
«Κατάλαβα ότι ο κυβερνήτης ήθελε να κοιμηθεί μαζί μου και ένιωθα τρομερά άβολα και φοβισμένα», σημείωσε η 25χρονη.
Από την πλευρά του ο Cuomo δήλωσε ότι ενεργούσε ως μέντορας και δεν έκανε ποτέ ανάρμοστη πρόταση στην Bennett, ούτε σκόπευε ποτέ να δράσει με οποιονδήποτε ακατάλληλο τρόπο.

Απολογία Cuomo

Η Bennett μετέφερε τα λεγόμενα Cuomo στον προσωπάρχη τοu Melissa De Rosa και λίγο αργότερα τοποθετήθηκε σε άλλο πόστο μακριά από το γραφείο του Cuomo,
Η Bennett επίσης αναφέρει ότι αποκάλυψε το περιστατικό στην ειδικό σύμβουλο του κυβερνήτη, Judith Mogul, προς τα τέλη του περασμένου Ιουνίου και δεν επέμεινε σε έρευνα, επειδή επιθυμούσε να αφοσιωθεί στο νέο της έργο.
Ο Cuomo, στη δήλωσή του, χαρακτηρίζει την Bennett «εργατικό και αξιόλογο μέλος» του προσωπικού του που είχε «κάθε δικαίωμα να μιλήσει».
«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα ποτέ, ήταν να την κάνω να νιώσει άσχημα για καταστάσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η καταγγελία της Bennett έρχεται μετά τη μαρτυρία γυναίκας σε βάρος του Cuomo ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές φορές μεταξύ του 2016 και του 2018, ενώ φέρεται να τη φίλησε δια της βίας στο γραφείο του στο Μανχάταν.

cuomo.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης