Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μιανμάρ: Σκηνές χάους στους δρόμους με την αστυνομία να πυροβολεί τους διαδηλωτές

Μιανμάρ: Σκηνές χάους στους δρόμους με την αστυνομία να πυροβολεί τους διαδηλωτές
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού πρακτορείου ανέφεραν ότι αστυνομία πυροβολεί και εναντίον τους ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και κανονικές σφαίρες
Σχετικά Άρθρα

Με πλαστικές σφαίρες απάντησε η αστυνομία της Μιανμάρ απέναντι στις μαζικές διαδηλώσεις πολιτών στην πόλη Ρανγκούν, οι οποίοι ζητούν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που έθεσε σε κατ οίκον περιορισμό την εκλεγμένη πρόεδρο της χώρας.
Η κατάσταση στη Μιανμάρ είναι εκτός ελέγχου με την αστυνομία και το στρατό να χτυπούν τους διαδηλωτές στο ψαχνό προκαλώντας σκηνές χάους, με αιμόφυρτους ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν.
Η σημερινή συγκέντρωση της εθνότητας Μον έγινε με αφορμή την εθνική εορτή Μον ενώ σύντομα στη διαδήλωση εντάχθηκαν πολίτες και από άλλες εθνοτικές μειονότητες ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Η αστυνομία συλλαμβάνει και πυροβολεί εναντίον δημοσιογράφων

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "η αστυνομία προστατεύει έναν τρελό δικτάτορα" ενώ έφτιαχναν οδοφράγματα για να προστατευτούν από την αστυνομία.
Ξένοι δημοσιογράφοι του Γαλλικού πρακτορείου ανέφεραν ότι αστυνομία πυροβολεί και εναντίον τους ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιούνται και κανονικές σφαίρες. Μ'άλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 3 δημοσιογράφοι.
Η Μιανμάρ συγκλονίζεται από ένα κύμα φιλοδημοκρατικών διαδηλώσεων μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα με το οποίο ανατράπηκε η εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας Aung San Suu Kyi την 1η Φεβρουαρίου.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης