Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 37 δισ. δολαρίων για την παραγωγή ημιαγωγών – Το σχέδιο Biden

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 37 δισ. δολαρίων για την παραγωγή ημιαγωγών – Το σχέδιο Biden

Οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς έχουν προκαλέσει παραγωγικά προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία και άλλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας

Σχετικά Άρθρα
Xρηματοδότηση 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο σχέδιο που ενέκρινε για την ανάταξη της παραγωγής ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος BIden, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο οποίος υπέγραψε το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Παραγωγή

Να σημειωθεί ότι oi σημαντικές ελλείψεις σε ημιαγωγούς ανάγκασαν τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους κατασκευαστές ψηφιακών προϊόντων να προσχωρήσουν σε μιτώσεις στην παραγωγή.
Η ανεπάρκεια, που επιδεινώθηκε εξαιτίας της πανδημίας, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Biden και μιας διακομματικής ομάδας γερουσιαστών καθώς έχει προκαλέσει σημαντικές ανησυχίες στο Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και τη διοίκηση.

Πιστώσεις

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι στόχος είναι μέτρα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας όσον αφορά τους ημιαγωγούς τα οποία συμπεριλήφθηκαν στον φετινό Νόμο για την χρηματοδότηση της Εθνικής Άμυνας, αλλά που απαιτούν ξεχωριστή διαδικασία για την έγκριση των πιστώσεων ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Οι προτάσεις

Η βιομηχανία ημιαγωγών[ πιέζει την κυβέρνηση και το Κογκρέσο να αναλάβουν δράση για τη χρηματοδότηση των μέτρων που προβλέπονται στο διάταγμα.
«Προτρέπουμε τον πρόεδρο και το Κογκρέσο να επενδύσουν φιλόδοξα στην εγχώρια κατασκευή και έρευνα για τους ημιαγωγούς" δήλωσε η Ένωση Βιομηχανικών Ημιαγωγών (SIA) την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2020.

Αλυσίδες εφοδιασμού

Με βάση το εκτελεστικό διάταγμα του Biden ξεκινά μια αναθεώρηση 100 ημερών όσον αγορά τις αλυσίδες εφοδιασμού για τέσσερα κρίσιμα προϊόντα: τους ημιαγωγούς, τις μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας για ηλεκτροκίνητα οχήματα,  τα ορυκτά σπάνιων γαιών και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
Επίσης θα διεξαχθούν έξι τομεακές έρευνες, βάσει της διαδικασίας που χρησιμοποίησε το Υπουργείο Άμυνας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης στην αμυντικά βιομηχανία.
Θα επικεντρωθεί στους τομείς της άμυνας, της δημόσιας υγείας, της τεχνολογίας επικοινωνιών, των μεταφορών, της ενέργειας και της παραγωγής τροφίμων.

Απολύσεις

Η έλλειψη ημιαγωγών η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάζει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να απολύσουν εργαζομένους υπαλλήλους από τις γραμμές παραγωγής, είναι το τελευταίο παράδειγμα προβλημάτων στην προσφορά που προκάλσεσε η πανδημία.
«Μην κάνετε λάθος, δεν σκοπεύουμε απλώς να παραγγείλουμε απλώς τη διενέργεια ερευνών.
Σκοπεύουμε να λάβουμε μέτρα για να καλύψουμε τα κενά καθώς τα εντοπίζουμε », δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Παραγωγή

Η Ford Motor δήλωσε ότι η έλλειψη ημιαγωγών θα μπορούσε να μειώσει την παραγωγή της εταιρείας έως και 20% το πρώτο τρίμηνο.
Η General Motors ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή σε εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό και θα επανεξετάσει τα σχέδια παραγωγής στα μέσα Μαρτίου.
Η Ford επαίνεσε το σχέδιο της Biden επισημαίνοντας ότι «ήταν εξαιρετικά σημαντικό για το εργατικό μας δυναμικό, τους πελάτες και την επιχείρησή μας ότι έχουμε τη δέσμευση να λάβει τέλος αυτή η έλλειψη το συντομότερο δυνατό».
Η βιομηχανία των ΗΠΑ πραγματοποιεί το 47% των παγκόσμιων πωλήσεων ημιαγωγών, αλλά μόνο το 12% της παγκόσμιας παραγωγής πραγματοποιείται εγχώρια, σύμφωνα με την Ένωση των Βιομηχανιών Ημιαγωγών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης