Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Σχέδιο για μερική άρση του lockdown, με διατήρηση περιορισμών

Altmaier (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Σχέδιο για μερική άρση του lockdown, με διατήρηση περιορισμών

 Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 κρίσιμη σύσκεψη των επικεφαλής των γερμανικών κρατιδίων για τη στρατηγική χαλάρωσης των μέτρων – Στις 26/2 θα παρουσιαστεί το σχέδειο τη κυβέρνησης

Σχετικά Άρθρα

Δυνατή αλλά με προφυλάξεις θεωρεί τη  χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του ισχύοντος lockdown, παρά την πρόσφατη ελαφρά αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, o ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.

Κρούσματα

«Προσωπικά πιστεύω ότι με πρόσθετες προφυλάξεις, όπως λ.χ. με τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ, καθώς και με νέες δυνατότητες ραντεβού, για παράδειγμα σε καταστήματα, θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει ακόμη μειωθεί όσο είχε υπολογισθεί.
Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συγκεκριμένη προοπτική χαλάρωσης.
Η προστασία της υγείας και η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέα βήματα», είπε ο Altmaier σε συνέντευξή του στην Welt.

Σύσκεψη
«Οι διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη (3/3) είναι από τις πιο σημαντικές καθόλη την διάρκεια της πανδημίας.
Πρέπει να υπάρξουν ομοιόμορφοι εθνικοί κανόνες εντός των οποίων, ωστόσο, μπορούν επίσης να υπάρξουν διαφοροποιημένες λύσεις σε περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Το σχέδιο

Ο Altmaier θα έχει διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ομόσπονδων κρατιδίων την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2021, για να παρουσιάσει ένα κείμενο σχετικά με μια στρατηγική της χαλάρωσης των μέτρων του lockdown.
Προηγουμένως, περισσότερες από 40 επιχειρηματικές ενώσεις είχαν στείλει προτάσεις ζητώντας κοινή στρατηγική ανοίγματος της οικονομίας.
Το κλείσιμο των εστιατορίων και πολλών καταστημάτων λιανικής παρατάθηκε πρόσφατα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων έως τις 7 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης