Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Προβλέπει έσοδα 18,4 δισ. δολ. από το εμβόλιο για τον Covid-19 το 2021

Moderna: Προβλέπει έσοδα 18,4 δισ. δολ. από το εμβόλιο για τον Covid-19 το 2021
Η Pfizer ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένει να καταγράψει πωλήσεις περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 από το εμβόλιο κορωνοϊού το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech

Την πρόβλεψη για πωλήσεις ύψους 18,4 δισ. δολ. από το εμβόλιο για τον Covid-19 αναμένει η φαρμακοβιομηχανία Moderna σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters. 
Η Pfizer Inc, από την πλευρά της, το εμβόλιο της οποίες έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι αναμένει να καταγράψει πωλήσεις ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 από το εμβόλιο κορωνοϊού το οποίο αναπτύσσει από κοινού με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech.
Ητοι, συνολικά οι πωλήσεις ενός μόνο εμβολίου θα αποφέρουν στις δύο φαρμακοβιομηχανίας το συνολικό ποσόν των 33,4 δισ. δολ. το 2021.

Παραγωγή

Η Moderna δημοσιοποίησε επίσης ότι ο επικεφαλής των ιατρικών ερευνών Tal Zaks αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Επίσης η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ότι με βάση την παραγωγική της δυνατότητα θα παράσχει 700 εκατομμύρια δόσεις το 2021, ενώ επιχειρεί να αυξήσει την παραγωγή σε 1 δισεκατομμύριο δόσεις για το ίδιο έτος.

Ευρώπη

Πρόσφατα, η Κομισιόν ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την φαρμακοβιομηχανία για την προμήθεια επιπλέον 150 εκατ. δόσεων εντός του 2021, διπλασιάζοντας τον αριθμό των αρχικών παραγγελιών (160 εκατ. δόσεις).
Για το 2022, μάλιστα, η αναθεωρημένη σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση ακόμη 150 εκατ. δόσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Moderna εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές τον Ιανουάριο. Έως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα χορηγηθούν περίπου 10 εκατ. δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης