Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid – Περιοριστικά μέτρα σε μετακινήσεις

Ινδία: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων covid – Περιοριστικά μέτρα σε μετακινήσεις
Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τις 29/1
Σχετικά Άρθρα
Ανησυχητική αύξηση κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των νέων μολύνσεων λόγω covid στην Ινδία, τη στιγμή που μια σειρά από Πολιτείες εφαρμόζουν εδώ και ημέρες περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 16.738 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο τους να υπολογίζεται σε 11.046.914.
Παράλληλα, άλλοι 138 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 156.705.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος που έχει ανακοινωθεί από τις 29 Ιανουαρίου, όταν και είχαν καταγραφεί 18.855 μολύνσεις.
Σημειώνεται πως πάνω από τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Πολιτεία Maharashtra, η οποία είναι μια από τις Πολιτείες που έχουν επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις.
Πέρα από τη Maharashtra που αποτελεί και το πλουσιότερο κρατίδιο της Ινδίας, περιορισμοί έχουν επιβάλλει, η Πολιτεία της Gujarat, η οποία πραγματοποιεί ελέγχους στα σύνορα της με γειτονικές Πολιτείες, ανάμεσα στις οποίες και η Maharashtra όπου αποτελεί εστία των νέων κρουσμάτων, η Πολιτεία της Karnataka έχει προχωρήσει και αυτή στο «σφράγισμα» δρόμων, ζητώντας από τους ταξιδιώτες να έχουν αρνητικό τεστ έτσι ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους ενώ και η Πολιτεία της Tamil Nadu ζητά αρνητικά τεστ σε όλους τους επιβάτες πτήσεων από συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης