Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Στα 932 δισ. δολ. το δημόσιο χρέος τον Ιανουάριο, ευνοϊκά τα επιτόκια

Βραζιλία: Στα 932 δισ. δολ. το δημόσιο χρέος τον Ιανουάριο, ευνοϊκά τα επιτόκια

 Το μέσο επιτόκιο εξυπηρέτησης του ομοσπονδιακού χρέους βρέθηκε σε νέο χαμηλό 7,15% από 7,3%, αλλά το μέσο επιτόκιο για νέο εγχώριο χρέος που εκδόθηκε κατά τους 12 μήνες έως τον Ιανουάριο ανήλθε στο 4,65% από το ιστορικό χαμηλό του 4,44%

Στο ύψος-ρεκόρ πάνω από τα 5 τρισεκατομμύρια ρεάλ σκαρφάλωσε το δημόσιο χρέος της Βραζιλίας τον Ιανουάριο, ενώ τα ιδιαιτέρα χαμηλά επιτόκια διατήρησαν το κόστος εξυπηρέτησης στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2021.
Το συνολικό χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 1% τον Ιανουάριο σε 5,06 τρισεκατομμύρια ρεάλ (932 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ το εγχώριο χρέος κατά αυξήθηκε 1,2% στα 4,82 τρισ. ρεάλ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Ρευστότητα

Το «μαξιλάρι ρευστότητας» στα δημόσια ταμεία, πρόκειται ουσιαστικά ένα αποθεματικό έκτακτης ανάγκης, μειώθηκε 8,6% σε ονομαστικούς όρους από τον προηγούμενο μήνα στα 805,7 δισεκατομμύρια ρεάλ
Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Βραζιλίας και την ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην οικονομία εξακολουθούν να ωθούν ανοδικά τα μακροπρόθεσμα επιτόκια, πρόσθεσε.
Το μέσο επιτόκιο εξυπηρέτησης του ομοσπονδιακού χρέους βρέθηκε σε νέο χαμηλό 7,15% από 7,3%, αλλά το μέσο επιτόκιο για το νέο εγχώριο χρέος που εκδόθηκε κατά τους 12 μήνες έως τον Ιανουάριο ανήλθε στο 4,65% από το ιστορικό χαμηλό του 4,44%.

Ομόλογα

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η μέση διάρκεια ωρίμανσης των κρατικών ομολόγων τον Ιανουάριο σημείωσε άνοδο έως 3,41 χρόνια από χαμηλό ρεκόρ 3,39 τον Δεκέμβριο, και ο μέσος όρος του συνολικού ομοσπονδιακού χρέους αυξήθηκε σε 3,61 έτη από 3,59.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης