Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: Επικίνδυνη η πρόωρη άρση των μέτρων στήριξης - Τις επόμενες εβδομάδες αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Gentiloni: Επικίνδυνη η πρόωρη άρση των μέτρων στήριξης - Τις επόμενες εβδομάδες αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Τις επόμενες εβδομάδες οι αποφάσεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει εάν θα παρατείνει την αναστολή των δημοσιονομικών κανόνων, στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Επίτροπος Οικονομίας Paolo Gentiloni.
«Τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσουμε εάν και πώς θα επεκτείνουμε το πάγωμα του Συμφώνου», δήλωσε ο Gentiloni στην εφημερίδα La Stampa σε συνέντευξη.
Το δημόσιο χρέος της Eυρωζώνης αυξήθηκε απότομα κατά τη διάρκεια του 2020 καθώς οι κυβερνήσεις δανείζονται για να βοηθήσουν τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν από περιορισμούς και τα lockdown που επιβάλλονται για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η ΕΕ πέρυσι προχώρησε σε αναστολή του Συμφώνουν Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Όχι στην πρόωρη άρση των μέτρων

Ο Gentiloni προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να σταματήσουν πρόωρα τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης για τις ευρωπαϊκές οικονομίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέγοντας ότι «η απόσυρσή τους (νωρίς) είναι πιο επικίνδυνη από το να το κάνεις πολύ αργά».

Ιταλία

Ο Gentiloni ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi ήταν θεμελιώδης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ιταλία και ότι θα βοηθήσει στην υπερνίκηση τυχόν δυνητικής αντίστασης από άλλα ευρωπαϊκά κράτη μέλη όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ΣΣΑ.
Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες αλλαγές και προσθήκες στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Ιταλίας - το πρόγραμμα που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα δαπανήσει περισσότερα από 200 δισ. από διάφορα ταμεία της ΕΕ για να στηρίξει την οικονομία της μετά την πανδημία COVID-19 - έθεσε καλά θεμέλια, αλλά σημείωσε ότι χρειάζονταν ακόμη περισσότερα.
«Ο χρόνος τελειώνει ... αλλά η κυβέρνηση Draghi έχει το σωστό προφίλ και την επαρκή κοινοβουλευτική υποστήριξη για να κάνει αυτές τις περαιτέρω προσπάθειες», τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Κάλεσε επίσης την Ιταλία να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα μειώσουν σταδιακά το χρέος της και θα εγκρίνουν πολιτικές δημοσιονομικής στήριξης που δεν θα δημιουργούσαν νέο μόνιμο χρέος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης