Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 άστεγοι στην Αγία Πετρούπολη

Ρωσία - κορωνοϊός: Εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 άστεγοι στην Αγία Πετρούπολη
Στην Αγία Πετρούπολη των σχεδόν 5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν σχεδόν 15.000 άστεγοι

Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 σαράντα άστεγοι την Κυριακή 21/2, όπως έγινε γνωστό από τοπική μη κυβερνητική οργάνωση η οποία είχε την πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό των ανθρώπων αυτών.
«Στην πόλη μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι σημαντικό γι΄ αυτούς να εμβολιαστούν», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Taïssia Souvorova, υπεύθυνη της μκο l'ONG Notchlejka που βοηθά τους άστεγους στην Αγία Πετρούπολη.
Ο εμβολιασμός έγινε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και περιορίστηκε σε μερικές δεκάδες άστεγους και συγκεκριμένα, σε αυτούς που προσφέρει στέγη η μκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι στην Αγία Πετρούπολη των σχεδόν 5 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υπάρχουν σχεδόν 15.000 άστεγοι, αριθμός που σύμφωνα με την Notchlejka, είναι μικρότερος από τον πραγματικό που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 30.000.
Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια πρωτοβουλία ξεκίνησε και στη Μόσχα πρόσφατα τοπική μκο που βοηθά τους άστεγους με τη υποστήριξη των μοσχοβίτικων αρχών.

Τα εμβόλια

Tο πρώτο της εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaley σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το καταχώρησε η Ρωσία τον Αύγουστο του 2020.
Επίσημη εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με αυτό το εμβόλιο, το Sputnik V, η ονομασία του οποίου παραπέμπει στον πρώτο σοβιετικό δορυφόρο, ξεκίνησε η Ρωσία τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCoronaν εγκρίθηκε τον Οκτώβριο και το Σάββατο 20/2 η χώρα ανακοίνωσε ότι καταχώρισε το τρίτο της εμβόλιο, το Kovivak.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης