Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αεροπλάνο Boeing 777 - 200 της United Airlines έβρεχε συντρίμμια – Ένα σπάνιο φαινόμενο

Αεροπλάνο Boeing 777 - 200 της United Airlines έβρεχε συντρίμμια – Ένα σπάνιο φαινόμενο
Το αεροπλάνο στις ΗΠΑ προσγειώθηκε με ασφάλεια και κανείς στο αεροσκάφος ή στο έδαφος δεν τραυματίστηκε

Τα συντρίμμια από ένα αεροπλάνο της United Airlines έπεσαν στα προάστια του Ντένβερ κατά τη διάρκεια έκτακτης προσγείωσης, αφού ένας από τους κινητήρες του υπέστη σοβαρή βλάβη.
Τα συντρίμμια από τον κινητήρα έπεσαν σε προάστιο όπου ένα σπίτι υπέστη ζημίες.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και κανείς στο αεροσκάφος ή στο έδαφος δεν τραυματίστηκε.
Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι το Boeing 777-200 επέστρεψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ αφού υπέστη βλάβη στον δεξιό κινητήρα λίγο μετά την απογείωση. Η πτήση 328 πετούσε από το Ντένβερ προς Χονολουλού όταν συνέβη το συμβάν.
Η United Airlines ανέφερε ότι υπήρχαν 231 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα.
Όλοι οι επιβάτες έπρεπε να κάνουν κράτηση σε νέα πτήση προς τη Χαβάη, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.
Το αστυνομικό τμήμα του Broomfield δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter που δείχνουν μεγάλα, κυκλικά κομμάτια συντριμμιών πάνω σε ένα σπίτι στο προάστιο περίπου 25 μίλια (40 χιλιόμετρα) βόρεια του Ντένβερ.
Το αεροσκάφος ήταν σχεδόν σε υψόμετρο πορείας όταν ο πιλότος ανέφερε μέσω της ενδοσυνεννόησης όταν μια μεγάλη έκρηξη έπληξε την καμπίνα, συνοδευόμενη από ένα έντονο φως.
«Το αεροπλάνο άρχισε να κουνάει βίαια, και χάσαμε υψόμετρο και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε», ανέφερε επιβάτης, ο οποίος καθόταν ακριβώς απέναντι από τον κινητήρα που υπέστη βλάβη.
«Όταν συνέβη αρχικά, νόμιζα ότι τελειώσαμε. Νόμιζα ότι πέφτουμε»"

Ερευνά το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών

Οι ειδικοί της αεροπορικής ασφάλειας δήλωσαν ότι το αεροπλάνο φαίνεται να υπέστη ανεξέλεγκτη και καταστροφική βλάβη του κινητήρα.
Ένα τέτοιο συμβάν είναι εξαιρετικά σπάνιο και συμβαίνει όταν οι τεράστιοι περιστρεφόμενοι δίσκοι μέσα στον κινητήρα αντιμετωπίσουν κάποιο είδος βλάβης.
Ο δίσκος έχει πολλή δύναμη και περιστρέφεται με αρκετές χιλιάδες περιστροφές ανά λεπτό ... και όταν έχετε τόσο μεγάλη φυγοκεντρική δύναμη, πρέπει να κάπου να εκτονωθεί όταν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.
Pinakjas_1.jpg

Πινακσ_3.jpg
ΠΙΝΑΚΣΔ.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης