Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Εμβολιάζονται κατά της Covid-19 οι άστεγοι – Πόσοι έκαναν και τις δύο δόσεις

Ρουμανία: Εμβολιάζονται κατά της Covid-19 οι άστεγοι – Πόσοι έκαναν και τις δύο δόσεις
Η επιχείρηση εμβολιασμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες

Στη Ρουμανία εμβολιάστηκαν σχεδόν 300 άστεγοι κατά της Covid-19 και μάλιστα, οι 246 από αυτούς έκαναν και τη δεύτερη δόση.
Ειδικότερα, από το σύνολο των 1.341 αστέγων που έχουν καταγραφεί έως σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα (αν και ο πραγματικός αριθμός τους υπολογίζεται σε χιλιάδες), οι 282 έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 246 έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις.
«Οι άνθρωποι αυτοί είναι μεταξύ των πιο εκτεθειμένων στον κίνδυνο της μόλυνσης. Για τους περισσότερους, το να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι δύσκολο», ανέφερε στο AFP, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Andrei Baciu.
Σημειώνεται ότι στη Ρουμανία, με πληθυσμό 19 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου έχουν καταγραφεί έως σήμερα πάνω από 19.700 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό, έχουν εμβολιαστεί 771.239 άτομα, από την έναρξη της εκστρατείας στα τέλη - Δεκεμβρίου.
Από αυτούς, οι 224.124 με μία δόση και οι 547.116 με δύο.

Η απόφαση

Η ρουμανική κυβέρνηση, μετά από εκκλήσεις οργανώσεων, αποφάσισε να συμπεριλάβει τους άστεγους μεταξύ των πρώτων θέσεων του καταλόγου των ομάδων «προτεραιότητας», ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας.
Έτσι, οι άστεγοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα και τους εκπαιδευτικούς, πίσω από τους επαγγελματίες υγείας.
Μάλιστα, η επιχείρηση εμβολιασμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση «θέλει να φθάσει σε όλους τους άστεγους που επιθυμούν να εμβολιαστούν», όπως ανέφερε ένα μέλος της εκστρατείας εμβολιασμού.
Πάντως, κινητές μονάδες μετέβησαν το τελευταίο διάστημα σε κέντρα νυχτερινής φιλοξενίας που έχουν εγκαταστήσει οι αρχές σε διάφορες πόλεις, όπως στο Βουκουρέστι.
Ωστόσο, ένας αριθμός ανθρώπων που ζουν στον δρόμο είναι καχύποπτοι απέναντι στον εμβολιασμό λόγω έλλειψης πρόσβασης σε αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης,σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης Carusel, η οποία διανέμει τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και φάρμακα σε περίπου 300 άστεγους στο Βουκουρέστι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης