Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις στις «κόκκινες» περιοχές

Γαλλία: Νέα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις στις «κόκκινες» περιοχές
Οι αποφάσεις για την αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο(20 - 21/2)
Σχετικά Άρθρα

Κι ενώ η Ευρώπη απεγκλωβίζεται σταδιακά από τα περιοριστικά μέτρα η Γαλλία μελετά την επιβολή νέων σε πόλεις και περιοχές που έχει εντοπιστεί ταχεία διασπορά των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό.
Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran Η Νίκαια είναι μια τέτοια περίπτωση γι αυτό θα εντατικοποιηθούν οι περιορισμοί εντός και περιμετρικά της πόλης στις μετακινήσεις.
Οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο καθώς «υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας», επισήμανε.

Στους 571 οι θάνατοι

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και lockdown σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο.
«Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Christian Estrosi, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Veran στην επίσκεψή του.
Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κορωνοϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η χώρα κατέγραψε 24.116 νέες μολύνσεις χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 μολύνσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή. Η Γαλλία ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης