Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για βιασμούς κατηγορείται ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Patrick Poivre d'Arvor

Για βιασμούς κατηγορείται ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Patrick Poivre d'Arvor
Ο επιφανής Γάλλος ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής - βεντέτα, Patrick Poivre d'Arvor, κατηγορείται για βιασμούς
Σχετικά Άρθρα
Ένας ακόμη επιφανής Γάλλος ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής - βεντέτα, Patrick Poivre d'Arvor, κατηγορείται για βιασμούς.
Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει στη Γαλλία από τις αρχές του έτους που ζει το δικό της #MeToo και οι κατηγορίες για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση που αφορούν προσωπικότητες του πολιτισμού ή της πολιτικής διαδέχονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα την έναρξη δικαστικών ερευνών.
Η εφημερίδα Le Parisien αποκαλύπτει πως η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Patrick Poivre d'Arvor, επί δεκαετίες τηλεπαρουσιαστή ειδήσεων στη γαλλική τηλεόραση, μετά από καταγγελία της συγγραφέως Florence Porcel, για σεξουαλική της κακοποίηση και μάλιστα δύο φορές.
Η Porcel κατηγορεί τον 73χρονο δημοσιογράφο και μυθιστοριογράφο για μη συναινετικό σεξ το 2004 και εξαναγκασμό σε στοματικό σεξ το 2009.

Το χρονικό και τα 16 χρόνια ψυχοθεραπείας

Τα καταγγελλόμενα γεγονότα του 2004 συνέβησαν στο γραφείο του του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 στο προάστιο Boulogne-Billancourt του Παρισιού, στο τέλος ενός τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων και το περιστατικό του 2009 στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας παραγωγής A Prime Group, σύμφωνα με την Le Parisien.
Συνάντησε για πρώτη φορά τον παρουσιαστή-βεντέτα όταν ήταν 21 ετών. Σπούδαζε Φιλολογία, έβγαινε από μια περιπέτεια υγείας (όγκος στον εγκέφαλο) και ήταν ακόμη παρθένα, όπως δήλωσε.
Εκείνη την εποχή θαύμαζε τον Patrick Poivre d'Arvor ειδικά για τα μυθιστορήματά του.
Η νεαρή γυναίκα επικοινώνησε μαζί του με επιστολή και γρήγορα εκείνος την κάλεσε να συναντηθούν.
Όταν τελείωσε ένα δελτίο ειδήσεων, το οποίο εκείνη παρακολούθησε, την οδήγησε στο γραφείο του και τη βίασε, χωρίς τη θέλησή της.
Συνέχισε ωστόσο να τον βλέπει και συναίνεσε σε νέα σεξουαλική συνεύρεση, «εγκλωβισμένη σε ένα παράδοξο συναισθηματικό τυφώνα», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien».
Οι δρόμοι τους χωρίζουν και ξανασυναντιούνται το 2009, όταν εκείνη του ζήτησε συνέντευξη στο πλαίσιο των σπουδών της.
Εκείνος την ανάγκασε τότε σε στοματικό σεξ, χωρίς τη συναίνεσή της, αλλά με τη βία.
Πέρασαν 16 χρόνια, με ψυχοθεραπεία, πριν η Φλοράνς Πορσέλ αποφασίσει να φέρει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Τα συμβάντα του 2004 έχουν παραγραφεί και η συγγραφέας αποφασίζει να καταθέσει αγωγή για τα γεγονότα του 2009.

Το βιβλίο «κάθαρσης»

Ο Patrick Poivre d'Arvor, αστέρας της μικρής οθόνης στη Γαλλία, με το παρατσούκλι PPDA, "απορρίπτει κατηγορηματικά" αυτές τις "παράλογες και ψευδείς" κατηγορίες, δήλωσε ο δικηγόρος του, Μe. Francois Binet.
Ο Poivre d'Arvor είναι "εξοργισμένος με τον τρόπο με τον οποίο κάποιος προσπαθεί να ενορχηστρώσει την προώθηση ενός μυθιστορήματος", συνέχισε ο δικηγόρος του σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι ο πρώην παρουσιαστής είναι έτοιμος να καταθέσει σε ανακριτές και αναμένεται να υποβάλει καταγγελία για "ψευδή καταμήνυση" εναντίον της Florence Porcel.
Συγγραφέας και ηθοποιός, η 37χρονη Porcel έγινε γνωστή στο κοινό χάρη στο κανάλι της που διατηρεί στο YouTube, το οποίο εξειδικεύεται στην αστρονομία, με τίτλο "Η τρελή ιστορία του Σύμπαντος".
Στις αρχές Ιανουαρίου, δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα-κάθαρσης με τίτλο "Pandorini" που αφηγείται μια ιστορία "εμπνευσμένη από ένα επεισόδιο της ζωής της" στην οποία μια νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα βιασμού από ένα "ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου" που την κρατά ακόμη υπό τον έλεγχό του.
Ο Patrick Poivre d'Arvor, παρουσιαστής τηλεοπτικών ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Antenne 2 από το 1976 έως το 1983, στη συνέχεια του TF1 από το 1987 έως το 2008, είχε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στη λογοτεχνία, στο CNews, προτού το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο αποφασίσει στη συνέχεια να διακόψει την εκπομπή.
Είναι επίσης συγγραφέας περίπου 60 βιβλίων.
Η καταγγέλλουσα δεν έχει κληθεί από την αστυνομία να καταθέσει, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή με γνώση του θέματος και σύμφωνα με την εισαγγελία, η έρευνα "βρίσκεται σε πολύ πρώιμα στάδια".

To ένοχο παρελθόν του παρουσιαστή

Αυτή η νέα υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε πολλαπλές περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και αιμομιξίας που έρχονται στο φως και συγκλονίζουν τη Γαλλία, τις τελευταίες εβδομάδες, εναντίον διανοουμένων και ανθρώπων της εξουσίας.
Οι αποκαλύψεις για τον Patrick Poivre d'Arvor έπεσαν σαν βόμβα στη Γαλλία.
Ήδη, το 2009 είχε συμβεί κάτι εξαιρετικά παράδοξο: ο παρουσιαστής είχε δημοσιεύσει το μυθιστόρημα «Χαμένα ψήγματα από τη ζωή μιας γυναίκας».
Όταν το διάβασε η τότε σύντροφός του, πρώην μοντέλο και δημοσιογράφος Agathe Borne, αντιλήφθηκε ότι η ηρωίδα τής έμοιαζε εκπληκτικά, ότι μετέφερε προσωπικές στιγμές προκειμένου να την εκδικηθεί για τον χωρισμό τους, και ότι, κυρίως, ολόκληρες επιστολές που η ίδια του είχε γράψει είχαν μεταφερθεί αυτούσιες στο μυθιστόρημά του.
Η Agathe Borne υπέβαλε μήνυση και ο Patrick Poivre d'Arvor υποχρεώθηκε να της πληρώσει 33.000 ευρώ για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η υπόθεση είχε πάρει τότε τεράστιες διαστάσεις, και η Agathe Borne είχε δηλώσει στο βρετανικό ΤΙΜΕ: «Αυτό το βιβλίο είναι το εργαλείο εκδίκησης μιας σπάνιας ανωμαλίας».
Και ενώ το πρώην ζευγάρι βρέθηκε στα δικαστήρια, η Agathe Borne ανακοίνωσε ότι είχε καταθέσει ήδη μήνυση εναντίον του για «παρενόχληση» και εξήγησε ότι την παρενοχλούσε και τηλεφωνικά, την καταδίωκε και την παραμόνευε, και της έλεγε ότι μπορούσε να βρει τον αστυνομικό φάκελο όποιου άνδρα εκείνη συναντούσε στο εξής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης