Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Ελλάδα παρατείνει το lockdown - Η Ευρώπη φοβάται το τρίτο κύμα πανδημίας

Handelsblatt: Η Ελλάδα παρατείνει το lockdown - Η Ευρώπη φοβάται το τρίτο κύμα πανδημίας
Η ελληνική κυβέρνηση έμαθε από τα παθήματα του καλοκαιριού όταν διευκόλυνε την άνοδο των κρουσμάτων όταν χαλάρωσε υπερβολικά τα περιοριστικά μέτρα και ανοίγοντας τη χώρα στο τουρισμό, γράφει σε ανταπόκρισή της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
Σχετικά Άρθρα
«Παρά τη μείωση των κρουσμάτων ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα με αφορμή τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τα οποία εξαπλώνονται ταχύτατα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Lockdown και συνοριακοί έλεγχοι: Η Ευρώπη φοβάται το τρίτο κύμα πανδημίας».
Η οικονομική εφημερίδα παραθέτει ρεπορτάζ από μια σειρά χωρών: Ιταλία, Γαλλία Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Αυστρία, Βρετανία, Ισπανία, αλλά και Ελλάδα.
Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Gert Heller σημειώνει με τίτλο «Πιθανή μια παράταση του απαγορευτικού στην Ελλάδα»: «Η ελληνική κυβέρνηση έμαθε από τα παθήματα του καλοκαιριού όταν διευκόλυνε την άνοδο των κρουσμάτων όταν χαλάρωσε υπερβολικά τα περιοριστικά μέτρα και ανοίγοντας τη χώρα στο τουρισμό.
Τον Οκτώβριο τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν.
Προτιμώ να λάβω τώρα δραστικά μέτρα, από το να έρθει η όποια αντίδραση με καθυστέρηση, είναι το συμπέρασμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση απάντησε στη νέα έξαρση των κρουσμάτων με ένα σκληρό lockdown.

Τα νέα μέτρα

Τα σχολεία που άνοιξαν και πάλι τον Ιανουάριο μετά από διακοπή δύο μηνών, αλλά και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου έκλεισαν ξανά αρχές Φεβρουαρίου, ενώ κλειστή παραμένει η εστίαση πάνω από τρεις μήνες.
Επιπλέον ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 μμ και όσοι πρέπει να βγουν από το σπίτι οφείλουν να ειδοποιούν με σχετικό SMS τις αρχές.
Εκτός αυτού απαγορεύονται πλην εξαιρέσεων οι μετακινήσεις σε άλλους νομούς.
Για να αποφευχθεί μια μεταφορά επιθετικών μεταλλαγμένων στελεχών του ιού στη χώρα ισχύουν αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι.
Όσοι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα θα πρέπει να έχουν ένα αρνητικό τεστ PCR και να μείνουν μια εβδομάδα σε καραντίνα, ενώ για τους πολίτες χωρών εκτός Σένγκεν απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα.
Λοκντάουν και περιορισμοί στα ταξίδια ισχύουν μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.
Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα παραταθούν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες».
1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης