Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας
Ο Gakharia διευκρίνισε ότι παραιτείται λόγω διαφωνίας με την ομάδα του για το θέμα της κράτησης ενός πολιτικού της αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Gakharia ανακοίνωσε την Πέμπτη (18/2) ότι παραιτείται λόγω διαφωνίας με την ομάδα του σχετικά με την υπόθεση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Nika Melia.

«Δυστυχώς, καθώς δεν κατάφερα να καταλήξω σε συμφωνία με την ομάδα μου για το θέμα, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Gakharia κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η υπόθεση Melia

Ο Melia, ο οποίος είναι πρόεδρος του κόμματος του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, συνελήφθη για τον ηγετικό του ρόλο σε πρόκληση επεισοδίων και αντιρωσικές διαμαρτυρίες τον Ιούνιο του 2019.
Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος έναντι 30.000 γεωργιανών λάρι, δηλαδή 7.525 ευρώ.
Ωστόσο, ήταν υποχρεωμένος να φορά βραχιόλι παρακολούθησης το οποίο και αφαίρεσε δημόσια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον Νοέμβριο του 2020 μετά τις γενικές εκλογές, τις οποίες η αντιπολίτευση της Γεωργίας δεν αναγνώρισε.
Το γεγονός αυτό ώθησε το δικαστήριο να αναθεωρήσει τους όρους της απελευθέρωσης του Melia και να επιβάλει νέα επαυξημένη εγγύηση.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Melia έχασε την κοινοβουλευτική του ασυλία λόγω της άρνησης πληρωμής της εγγύησης.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Δικαστήριο της Τιφλίδας αποφάσισε τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr 





Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης