Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασχέθηκαν εκατομμύρια πλαστές μάσκες «υψηλής προστασίας» - Διεθνής εγκληματική οργάνωση

Κατασχέθηκαν εκατομμύρια πλαστές μάσκες «υψηλής προστασίας» - Διεθνής εγκληματική οργάνωση
Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις ειδών αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ – κατοικιών στην περιοχή της Ρώμης, πολυτελών αυτοκινήτων, κοσμημάτων και ενός σκάφους
Σχετικά Άρθρα

Χρυσές «δουλειές» έκαναν επιτήδειοι μεσάζοντες από την Ιταλία και την Ισπανία με τα συμβόλαια προμήθειας από την Κίνα εκατομμυρίων μασκών υψηλής προστασίας απέναντι στην Covid-19 (τύπου FFP2 και KN95), οι οποίες εν τέλει αποδείχθηκαν πλαστές.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε από τις αρχές των δύο χωρών οι οποίες, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, προχώρησαν σε εφόδους και συλλήψεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε κατασχέσεις ειδών αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ – κατοικιών στην περιοχή της Ρώμης, πολυτελών αυτοκινήτων, κοσμημάτων και ενός σκάφους.

Η προμήθεια 800 εκατομμυρίων μασκών υψηλής προστασίας, αξίας 1,25 δισ. ευρώ, ανατέθηκε σε τρεις προμηθευτές από την Κίνα, με τη διαμεσολάβηση κάποιων ιταλικών εταιρειών που έπαιξαν τον ρόλο του μεσάζοντα.
Φυσικά, το έκαναν με το… αζημίωτο, όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία, καθώς φρόντισαν στη συμφωνία να συμπεριληφθούν και διόλου ευκαταφρόνητες μίζες.

Η τυχαία αποκάλυψη σε κορωνοπάρτι

Όσο για την Ισπανία, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη ανάλογου κυκλώματος μάλλον τυχαία.
Συγκεκριμένα, όταν ειδοποιήθηκαν για ένα πάρτι που γινόταν σε ξενοδοχείο σε ένα προάστιο της Μαδρίτης, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων, μετέβησαν επιτόπου για να το διαλύσουν και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές.
Εκεί, όμως, βρέθηκαν ενώπιον μιας έκπληξης, καθώς ανακάλυψαν κιβώτια που περιείχαν κάπου 4 εκατομμύρια μάσκες, με πλαστά πιστοποιητικά γνησιότητας.
Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει τους φόβους ότι η πανδημία αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τις πάσης φύσης εγκληματικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ιταλικής μαφίας.
Με στόχο, φυσικά, να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη στη μαύρη αγορά, αδιαφορώντας εάν θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης