Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα - Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του ιατρικού προσωπικού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Βενεζουέλα - Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του ιατρικού προσωπικού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V
Το Σάββατο η Βενεζουέλα παρέλαβε τις πρώτες 100.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου

Η Βενεζουέλα ξεκινά αύριο τους εμβολιασμούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα 17/2 ο πρόεδρος Nikolas Maduro.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την άφιξη το Σάββατο των πρώτων 100.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
«Θα αρχίσουμε να εμβολιάζουμε όλο το προσωπικό υγείας της χώρας και άλλες πληθυσμιακές ομάδες προτεραιότητας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Maduro, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης θα συμπεριληφθούν στον πρώτο γύρο εμβολιασμών.
Τον Δεκέμβριο του 2020, η αντιπρόεδρος Delsy Rodrigez είχε ανακοινώσει ότι υπεγράφη συμφωνία με την Ρωσία για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου.
Τον Οκτώβριο, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) είχε ανακοινώσει ότι αποστέλλει το ρωσικό εμβόλιο στο Καράκας για τη διεξαγωγή της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών, στην οποία συμμετείχαν 2.000 εθελοντές, μεταξύ των οποίων και ο γιός του Nikolas Maduro, Giera.
Επιπρόσθετα, ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (PAHO) έχει ανακοινώσει ότι μεταξύ 1,4 και 2,4 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca προορίζονται για τη Βενεζουέλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης