Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάει τα κοντέρ επενδυτής ετών 12 με κέρδη +43% από τον Απρίλιο του 2020

Σπάει τα κοντέρ επενδυτής ετών 12 με κέρδη +43% από τον Απρίλιο του 2020

Nότια Κορέα: Trader ετών 12 με κέρδη 43% - Ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Buffett

Η μελέτη των επιχειρηματικών ειδήσεων είναι ρουτίνα για τον 12χρονο Kwon Joon από τη Νότια Κορέα ο οποίος ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος Warren Buffett αφού βγήκε κερδισμένος κατά +43% από ένα χόμπι που ξεκίνησε από την αγορά μετοχών.

Ο Kwon ζήτησε από την μητέρα του να του ανοίξει ένα λογαριασμό τον Απρίλιο του 2020 με 25 εκατ. γουάν δηλαδή 22.400 δολάρια και τώρα η αξία του χαρτοφυλακίου του ανέρχεται στα 32.032 δολάρια. , τη στιγμή που ο νοτιοκορεάτικος δείκτης Kospi άρχισε να ανακάμπτει από τη μεγαλύτερη πτώση του την τελευταία δεκαετία.
«Είπα στους γονείς μου να το κάνω αυτό, γιατί πίστεψα έναν ειδικό που έλεγε στην τηλεόραση ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά στα δέκα χρόνια», δήλωσε ο Κwon.
«Πρότυπό μου είναι ο Warren Buffett» ανέφερε.
«Αντί να κάνω βραχυπρόθεσμες ημερήσιες συναλλαγές θέλω να διατηρήσω την επένδυσή μου για 10 έως και 20 χρόνια και ελπίζω να μεγιστοποιήσω τις αποδόσεις μου».

Οι περισσότεροι επενδυτές είναι έφηβοι ή και ακόμα νεότεροι

Οι περισσότεροι επενδυτές είναι έφηβοι ή και ακόμα νεότεροι και αποτελούν τα 2/3 της συνολικής αξίας των μετοχών της χώρας σε σχέση με λιγότερο από 50% το 2019.
Αυτή η τάση έχει αυξηθεί καθώς οι αγορές δελεάζουν τους γονείς οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από το εκπαιδευτικό σύστημα και το γεγονός πως πλέον οι millennials εργάζονται από το σπίτι.
«Αναρωτιέμαι αν σε αυτή την εποχή ένα πτυχίο κολεγίου θα ήταν τόσο σημαντικό» είπε η μητέρα του Κwon, Lee Eun-Joo.
«Επειδή ζούμε σε ένα διαφορετικό κόσμο τώρα, θα ήταν καλύτερα να γίνουμε μοναδικοί» πρόσθεσε η μητέρα του η οποία θεωρεί πως ακόμα και μια καλή εκπαίδευση δεν θα πρόσφερε πολλά στο γιο της λόγω των μειωμένων ευκαιριών εργασίας.
Περίπου το 70% από τις 214.800 λογαριασμούς ανήκει σε ανηλίκους στην χρηματιστηριακή εταιρεία Kiwoom Securities η οποία ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2020 και έχει μερίδιο αγοράς άνω του 1/5.
Ο Kwon, έχοντας αρκετό χρόνο μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας, συνέταξε μια λίστα με τις αγορές που επιθυμούσε να κάνει κατά τη διόρθωση της αγοράς.
Αυτή η λίστα περιλάμβανε ένα εύρος μετοχών από την μεγαλύτερη εταιρεία χειρισμού της εφαρμογής messenger Kakao Corp. έως τη την Samsung Electronics και τη Hyundai.
Η επιτυχία του Kwon αντικατοπτρίζει επίσης τις προκλήσεις στην απασχόληση για τους νέους της Νότιας Κορέας, με έναν στους τέσσερις, έως και τον Ιανουάριο, να βρίσκεται εκτός εργασίας.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση παρά το γεγονός ότι η Νότια Κορέα είναι μία από τις πιο μορφωμένες χώρες της ομάδας του ΟΟΣΑ με τις προηγμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης