Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικά ομόλογα αξίας 20,7 δισ. δολαρίων πούλησαν ξένοι επενδυτές το Δεκέμβριο

Αμερικανικά ομόλογα αξίας 20,7 δισ. δολαρίων πούλησαν ξένοι επενδυτές το Δεκέμβριο

Το Νοέμβριο του 2020 ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν καθαρές αγορές αμερικανικών ομολόγων 9,6 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Οι ξένοι επενδυτές συνέχισαν να πωλούν ομόλογα του αμερικανικου΄δημοσίου το Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου τμήματος Υπουργείου Οικονομικών την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, αφού πραγματοποίησαν καθαρές αγορές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα το Reuters.
Με βάση τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, αλλοδαποί επενδυτές πούλησαν 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικάνικα ομόλογα τον Δεκέμβριο, αφού αγόρασαν ομόλογα αξίας 9,6 δισεκατομμύρια δολ. τον Νοέμβριο, ανέφερε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Αποδόσεις

Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα βρέθηκαν στη δίνη μαζικών πωλώσεων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, με την απόδοση του 10ετούς να ξεπερνά το 1,25% για πρώτη φορά εδώ και 11 μήνες
«Η αισιοδοξία για την οικονομία πυροδοτείται από τη σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ και στη Βρετανία και την “εξαγωγή” των ανησυχιών για πληθωρισμό από τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη.
Δεν δικαιολογείται από τα οικονομικά θεμελιώδη της Ευρωζώνης.
Είναι απλά μία κίνηση που κατευθύνεται από την αμερικανική αγορά», εξηγεί ο στρατηγικός αναλυτής της ING Antoine Bouvet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης