Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οι Πράσινοι ζητούν παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας - Nα διασφαλιστεί η πρόοδος κατά του Covid

Γερμανία: Οι Πράσινοι ζητούν παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας - Nα διασφαλιστεί η πρόοδος κατά του Covid
Υπέρ της παράτασης της υποχρεωτικής τηλεργασίας τάσσονται οι Πράσινοι στη Γερμανία για να μην διακυβευτεί η πρόοδος στην αντιμετώπιση του κορωνοΪού

Οι Πράσινοι πιέζουν για παράταση της ισχύος του κανονισμού για την υποχρεωτική τηλεργασία ο οποίος λήγει στις 15 Μαρτίου.
Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων (Die Gruenen) Katrine Goering Echart δήλωσε σήμερα 16 Φεβρουαρίου: «Το γεγονός ότι, εν μέσω της πανδημίας, περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται ξανά από το σπίτι και περισσότεροι εργοδότες το καθιστούν δυνατό, δείχνει πόσο σημαντική θα ήταν μια νομική ρύθμιση».
«Τον ιό δεν τον ενδιαφέρει αν θα μεταφερθεί από το ένα μολυσμένο άτομο στο άλλο σε ιδιωτικό ή εργασιακό χώρο.
Γι 'αυτό και δεν πρέπει να αποκλείσουμε τον κόσμο της εργασίας εάν θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα εναντίον ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.
Ο υπουργός Εργασίας Humbertus Heil πρέπει τώρα να παρατείνει την ισχύ του κανονισμού, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο όλη η πρόοδος η οποία επετεύχθη τον Μάρτιο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού», τόνισε η Πράσινη πολιτικός.

To 1/4 του εργατικού δυναμικού εργάστηκε από το σπίτι τον Ιανουάριο 2021

Το Ίδρυμα Hans Beckler, το οποίο πρόσκειται στα συνδικάτα, είχε προηγουμένως δημοσιεύσει μια αντιπροσωπευτική έρευνα, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο σχεδόν το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού (24%) εργάστηκε κυρίως ή αποκλειστικά από το σπίτι.
Αυτό το ποσοστό έφτασε σχεδόν στο επίπεδο του Απριλίου 2020, όταν το 27% όλων των εργαζομένων εργάζονταν από το σπίτι.
Συγκριτικά, τον περασμένο Νοέμβριο, το ποσοστό των εργαζομένων από το σπίτι ήταν μόνο 14%.
Σύμφωνα με την έρευνα, ένας σημαντικός λόγος για την αύξηση της τηλεργασίας ήταν, εκτός από τις κατεπείγουσες συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, ο νέος κανονισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων οι οποίοι εργάζονταν από το σπίτι δήλωσαν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις ήταν ένας λόγος για τη μετάβαση στην τηλεργασία, διότι συχνά οι εργοδότης την εφήρμοσαν για πρώτη φορά μετά την θέσπισή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης