Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία διέψευσε συνομιλίες με τις ΗΠΑ περί ανταλλαγής του Αμερικανού πεζοναύτη που καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Η Ρωσία διέψευσε συνομιλίες με τις ΗΠΑ περί ανταλλαγής του Αμερικανού πεζοναύτη που καταδικάστηκε για κατασκοπεία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε σήμερα 16 Φεβρουαρίου, την είδηση, σύμφωνα με την οποία Μόσχα και Ουάσινγκτον είχαν συνομιλίες για την πιθανή ανταλλαγή του πρώην Αμερικανού πεζοναύτη Paul Willan, που εκτίει ποινή κάθειρξης για διενέργεια κατασκοπείας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.
Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον δεν διεξάγουν συνομιλίες όσον αφορά το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του Paul Willan, η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις ΗΠΑ περιπτώσεις ανταλλαγής ατόμων που έχουν καταδικαστεί, αλλά ο Willan ποτέ δεν είχε συμπεριληφθεί σε κάποιους καταλόγους, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti o Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov ερωτηθείς για το ίδιο θέμα, είπε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα για το ενδεχόμενο της ανταλλαγής του Paul Willan.

To ενδεχόμενο ανταλλαγής έχει συζητηθει

«Δεν διαθέτω τέτοιες πληροφορίες, δεν μπορώ να πω τίποτα», δήλωσε ο Peskov.
Ο δικηγόρος του Willan, ο Vladimir Zerebenkov, είχε δηλώσει χθες Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ότι το ενδεχόμενο της ανταλλαγής έχει συζητηθεί, και υπάρχει πιθανότητα ο Willan να αφεθεί ελεύθερος στο διάστημα των προσεχών δύο - τριών μηνών.
Ο Willan καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούνιο σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για διενέργεια κατασκοπείας.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης