Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Προτείνει σύμφωνο διαφανούς πληροφόρησης για την εξέλιξη των πανδημιών

Johnson (Βρετανία): Προτείνει σύμφωνο διαφανούς πληροφόρησης για την εξέλιξη των πανδημιών
Η διεθνής πρόσβαση στα δεδομένα και ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης είναι σημαντικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των πανδημιών, σύμφωνα με το Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson
Σχετικά Άρθρα
Oι μεγάλες δυνάμεις θα πρέπει να συνάψουν ένα παγκόσμιο σύμφωνο για τα ζητήματα διαφανούς πληροφόρησης όσον αφορά την εκδήλωση και εξάπλωση πανδημιών όπως η τελευταία που ξεκίνησε από την Κίνα, δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Johnson δήλωσε ότι θα επιθυμούσε ένα παγκόσμιο σύμφωνο για την εκδήλωση πανδημιών όπου οι χώρες συμφώνησαν να μοιραστούν δεδομένα, εν μέσω βρετανικών και αμερικανικών ανησυχιών σχετικά με την πρόσβαση αποστολής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στα δεδομένα για την προέλευση του κορωνοϊού στην Κίνα.

Τα δεδομένα

Ερωτηθείς από το Reuters για οποιαδήποτε ενέργεια που ήθελε να βελτιώσει τη διαφάνεια, ο ίδιος είπε: «Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια γενική συμφωνία για το πώς παρακολουθούμε τα δεδομένα που αφορούν τις πανδημίες ... και θέλουμε μια κοινή συμφωνία για τη διαφάνεια στο πεδίο αυτό».
«Νομίζω ότι μια από τις ελκυστικές ιδέες που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες ήταν η πρόταση για μια παγκόσμια συνθήκη, έτσι ώστε οι υπογράφουσες χώρες να διασφαλίσουν ότι συνεισφέρουν όλα τα δεδομένα που διαθέτουν και να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την εκ νέου εμφάνιση του φαινόμενου», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Συντονισμός

Στο πλαίσιο της προεδρίας της Βρετανίας στην ομάδα των G7 ο Johnson επιθυμεί να ηγηθεί μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των πανδημιών, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Η Wuhan

Ερωτηθείς από το Reuters ποιος θεωρούσε υπεύθυνος για τυχόν έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την προέλευση της πανδημίας COVID-19, ο Johnson: «Νομίζω ότι είναι αρκετά προφανές ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν την ασθένεια που προήλθε από τη επαρχία της Wuhan».
«Επομένως, νομίζω ότι όλοι πρέπει να δούμε όσο περισσότερο μπορούμε για το πώς θα μπορούσε να είχε συμβεί, τους κινδύνους που θέτουν για την ανθρωπότητα οι μεταλλάξεις των ιών από ζώα.
Νομίζω ότι χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης