Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» Biden με το πανίσχυρο λόμπι οπλοκατοχής NRA

«Πόλεμος» Biden με το πανίσχυρο λόμπι οπλοκατοχής NRA
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε το Κογκρέσο να ενισχύσει τους υφιστάμενους νόμους σχετικά με την κατοχή όπλων
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden και το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, τη National Rifle Association (NRA). 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε το Κογκρέσο να ενισχύσει τους υφιστάμενους νόμους σχετικά με την κατοχή όπλων, στην τρίτη «μαύρη» επέτειο των μαζικών πυροβολισμών σε γυμνάσιο στο Parkland της Φλόριντα, όπως μεταδίδει η Epoch Times.
«Οι μαθητές του Parkland και τόσα πολλά νέα άτομα σε όλη τη χώρα που έχουν βιώσει βία όπλα προωθούν την ιστορία της Αμερικής.
Είναι μια ιστορία γραμμένη από νέους σε κάθε γενιά που αμφισβήτησε το κυρίαρχο δόγμα και απαιτεί μία απλή αλήθεια: μπορούμε καλύτερα. Και θα το κάνουμε », ανέφερε χαρακτηριστικά ο Biden.

Τα μέτρα που προωθεί ο Biden

Όπως τόνισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, αυτή η κυβέρνηση δεν θα περιμένει την επόμενη μαζική ένοπλη επίθεση για να εισακούσει την έκκληση των νέων.
«Θα αναλάβουμε δράση για να τερματίσουμε την επιδημία της ένοπλης βίας και να κάνουμε τα σχολεία και τις κοινότητές μας ασφαλέστερα. Σήμερα, καλώ το Κογκρέσο να θεσπίσει νέα μέτρα για την οπλοκατοχή, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ελέγχων του ιστορικού σε όλες τις πωλήσεις όπλων, απαγόρευση όπλων επίθεσης και κατάργηση της της ασυλίας για κατασκευαστές όπλων που εν γνώσει τους προώθησαν τη μαζική χρήση όπλων που προορίζονται για πόλεμο.

To απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου 2018 ο Nikolas Cruz, τώρα 22 ετών, εισέβαλε στο γυμνάσιο Marjory Stoneman στο Ντάγκας και άνοιξε πυρ με ένα τουφέκι AR-15.
Άφησε πίσω του 17 νεκρούς, εκ των οποίων οι 14 ήταν μαθητές.
O Cruz βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο θανατικής ποινής.
Μετά την επίθεση, πολλοί μαθητές και γονείς άρχισαν να διεκδικούν αυστηρότερους νόμους για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων.
Ο Biden δήλωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι υποστηρίζει τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής.
Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της λυβέρνησης συναντήθηκαν με υποστηρικτές των αυστηρότερων κανόνων, συμπεριλαμβανομένου του Shannon Watts, ιδρυτή του συλλόγου Moms Demand Action, και του John Feinblatt, προέδρου της οργάνωσης Everytown for Gun Safety.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργότερα ότι η κυβέρνηση Biden είναι έτοιμη να προχωρήσει στο «φιλόδοξο σχέδιο» που παρουσίασε ο ίδιος ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Ο Biden δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα «νικήσει» το πανίσχυρο λόμπι των όπλων.

Στην αντεπίθεση το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής

Το πανίσχυρο λόμπι ΝRA πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον Biden ότι θέλει να απαγορεύσει την πώληση του δημοφιλέστερου τουφεκιού στις ΗΠΑ.
«Ακριβώς όπως απέτυχε ως αντιπρόεδρος του Barack Obama, να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους, έτσι και τώρα το NRA είναι πανέτοιμο να ανταταχθεί σε όποια σχέδια έχει με στόχο να «νικήσει» τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ και τις θεμελιώδεις ελευθερίες που αυτή προστατεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ένωση.
Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις που τάσσονται υπέρ των αυστηρότερων ελέγχων, προσωθούν διατάγματα και νομοθετικά πακέτα, τα οποία εκτιμούν ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των θανάτων από ένοπλες επιθέσεις.
Μολονότι οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα χρειαστούν κάποια στήριξη από τη Γερουσία για να περάσουν νέα νομοθεσία, όσον αφορά την οπλοκατοχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης