Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 13 μηνών λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή - Στα 60,5 δολ. το αργό με άνοδο 1,8%

Πετρέλαιο: Σε υψηλά 13 μηνών λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή - Στα 60,5 δολ. το αργό με άνοδο 1,8%
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 5% την περασμένη εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλά 13 μηνών ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι φόβοι για αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι προσδοκίες για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενισχύουν τη ζήτηση.
Το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωνε άνοδο 1,3%, στα 63,2 δολ. το βαρέλι, ενώ νωρίτερα ενισχύθηκε στα 63,76, το υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιανουαρίου 2020.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωναν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 60,5 δολ. το βαρέλι. Νωρίτερα ανήλθαν στα 60,95 δολ. στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Ιανουαρίου 2020.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περίπου 5% την περασμένη εβδομάδα.
Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη ανακοίνωσε αργά την Κυριακή ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε ένα drone με εκρηκτικά το οποίο πυροδότησαν οι Χούτι προς το βασίλειο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
Η πρώτη αντίδραση της αγοράς πετρελαίου ήταν η άνοδος στις τιμές, σχολιάζει ο Kazuhiko Saito, επικεφαλής αναλυτής στην Fujitomi Co, μεταδίδει το Reuters.
Ώθηση στις τιμές του αργού δίνει και η μεγάλη μείωση της παραγωγής από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους τους.
oil9565.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης