Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο κόκκινο λόγω covid η Λατινική Αμερική – Σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στο Περού

Στο κόκκινο λόγω covid η Λατινική Αμερική – Σκάνδαλο με τους εμβολιασμούς στο Περού
Πάνω από 410.000 οι νεκροί σε Βραζιλία, Μεξικό
Σχετικά Άρθρα

Στο κόκκινο παραμένει λόγω της επιδημίας της covid η Λατινική Αμερική, τη στιγμή που σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στο Περού με το πρόγραμμα εμβολιασμών.
Στη Βραζιλία, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 24.759 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 713 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 9,8 εκατομμύρια μολύνσεις και 239.245 νεκροί.

Πάνω από 174.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Δραματική όμως παραμένει η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι άλλοι 436 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.099 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά στο Μεξικό έχουν αναφερθεί 174.207 νεκροί επί συνόλου 1.992.794 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Σκάνδαλο στο Περού με τους εμβολιασμούς

Εν τω μεταξύ, σκάνδαλο ξέσπασε στο Περού σχετικά με τους εμβολιασμούς, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών, Elizabeth Astete
Η ΥΠΕΞ υπέβαλε την παραίτηση της, αναγνωρίζοντας ότι διέπραξε το «βαρύ σφάλμα» να εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, πριν από τις ομάδες που έπρεπε να ανοσοποιηθούν κατά προτεραιότητα.
«Υπέβαλα στον κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας την επιστολή της παραίτησής μου από το αξίωμα της υπουργού Εξωτερικών», ανέφερε Elizabeth Astete μέσω Twitter.
Είναι η δεύτερη υπουργός της κυβέρνησης του μεταβατικού προέδρου Francisco Sagasti που ανακοινώνει την παραίτησή της στο πλαίσιο του σκανδάλου.
Το περασμένο Σάββατο ο Sagasti ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την παραίτηση της υπουργού Υγείας, μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρόεδρος του Περού εμβολιάστηκε προτού να είναι διαθέσιμο εμβόλιο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ομάδες προτεραιότητας.
Σημειώνεται πως το Περού έχει καταγράψει 43.250 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,2 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης